Ο Προμηθέας Πατρών έκοψε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στην κεντρική σάλα του ΕΑΚ «Δημήτρης Τόφαλος» σε μια λαμπρή εκδήλωση με πρωταγωνιστές τους Χρήστο Χριστοδούλου, Γιάννη Χριστόπουλο και, φυσικά, όλα τα παιδιά των ακαδημιών του Προμηθέα, που συμμετείχαν με χαρά και ενθουσιασμό στη φετινή πανηγυρική γιορτή του συλλόγου, που αγκαλιάστηκε από μεγάλο πλήθος φίλων και μελών της αθλητικής οικογένειας του συλλόγου.
 
Κεντρικά τιμώμενα πρόσωπα στην εκδήλωση ήταν ο διεθνής πατρινός διαιτητής Χρήστος Χριστοδούλου και ο πατρινός προπονητής Γιάννης Χριστόπουλος, που βραβεύθηκαν για την επιτυχή εκπροσώπηση της πόλης της Πάτρας, μέσω του μπάσκετ, στο εξωτερικό.
 
Ο Χρήστος Χριστοδούλου, στον οποίο την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ και πρόεδρος της ΕΣΚΑ-Η Παναγιώτης Τσαγκρώνης, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους διαιτητές στον κόσμο και έχει σφυρίξει σε όλες τις μεγάλες εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις (Τελικούς Πρωταθλήματος και Κυπέλλου στην Ελλάδα, Μεσογειακούς Αγώνες, 5 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, 2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 2 Ολυμπιακούς Αγώνες, Final Four Eurocup,Fiba, Euroleague, Τελικό Διηπειρωτικού) με κορυφαίες στιγμές τους τελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012 (Η.Π.Α. – Ισπανία) και της Euroleague στο Μιλανο το 2014 (Ρεάλ Μαδρίτης – Μακάμπι Τελ Αβίβ).
 
Ο Γιάννης Χριστόπουλος, στον οποίο την τιμητική πλακέτα απένειμε ο πρόεδρος του Προμηθέα Βαγγέλης Λιόλιος, έχει διατελέσει με επιτυχία προπονητής στην Εθνική Ενόπλων, τον Πρωτέα, το ΑΠΟΕΛ, τον Απόλλωνα Πάτρας, την ΑΕ Λάρισας, την Ολυμπιάδα, τα Τρίκαλα. Με τον ΑΠΟΕΛ αναδείχθηκε πρωταθλητής Κύπρου το 2010, κατέκτησε το Super Cup το 2011 και έφτασε ως τα προημιτελικά του EuroChallenge. Θήτευσε κοντά στον Ντιρκ Μπάουερμαν στον Απόλλωνα και στη Γερμανία και ήταν βοηθός το 2010-12 στη Μπάγιερν Μονάχου, την οποία και ανέλαβε ως πρώτος προπονητής τη σεζόν 2012-13. Από το 2013 ανήκει στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Κίνας, αρχικά ως συνεργάτης του Παναγιώτη Γιαννάκη. Μάλιστα, το καλοκαίρι Η Εθνική Κίνας κατέκτησε την πρώτη θέση στους Πανασιατικούς αγώνες κι έτσι πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.
 
Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμούς ο βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδος, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΠΕΑΚ, Κώστας Κόντης, και οι αντιπεριφερειάρχες Αχαΐας: Γρηγόρης Αλεξόπουλος και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας (Δυτικής Ελλάδας) Γιώργος Αγγελόπουλος.
 
Την παράσταση, όμως, για μια ακόμα χρονιά έκλεψαν οι νεαροί αθλητές των ακαδημιών του Προμηθέα που ξεσήκωσαν την κεντρική σάλα του Τόφαλος με το κέφι, την ενέργεια, την αγωνιστική διάθεση και την αρμονική συνεργασία, που επέδειξαν στο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού και τα ευρηματικά παιχνίδια μπάσκετ, στα οποία συναγωνίστηκαν με τη βοήθεια των αθλητών της Ανδρικής ομάδας.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε αγώνας επίδειξης σκάκι (simultane) με παιδιά των ακαδημιών και τον προπονητή τους Βασίλη Κόκκαλη.
 
«Χαμός» έγινε στη σάλα όταν η Ανδρική ομάδα του Προμηθέα –που αξίζει να σημειωθεί πως είχε επιστρέψει στην Πάτρα από το δύσκολο και θριαμβευτικό ταξίδι από την Κύμη σχεδόν τα ξημερώματα- έριξε, με πρωτοβουλία των αθλητών, σοκολάτες στους λιλιπούτειους αθλητές των ακαδημιών, εξαπολύοντας τον παραδοσιακό «σοκολατοπόλεμο».