Ο Δούκας μετά το μεγάλο διπλό που πέτυχε στην Λευκάδα με αντίπαλο την Δόξα εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του, και την αποφυγή των ψυχοφθόρων πλέι άουτ, με τον Σάββα Συμεωνίδη να πιστώνεται ένα πολύ μεγάλο μερίδιο αυτής της επιτυχίας, όντας ο άνθρωπος ο οποίος μαζί με τον Λευτέρη Καλογήρου κατάφεραν να κρατήσουν στην κατηγορία τους νεοφώτιστους (βρέθηκαν στην Α2 Ανδρών μετά από απορρόφηση του Αετού), στοχεύοντας πλέον στην 6η θέση της κανονικής περιόδου.

Ο Έλληνας τεχνικός ο οποίος δεν ανανέωσε την συνεργασία του με τον Παπάγου το καλοκαίρι που μας πέρασε, δίνοντας την θέση του στον νυν συνεργάτη του Λευτέρη Καλογήρου, άρπαξε την ευκαιρία κάνοντας το άλμα προς την επιστροφή του στην Α2, και αναλαμβάνοντας την ομάδα του Αμαρουσίου στις 24/11, λίγο πριν την 8η αγωνιστική, και με ρεκόρ 2-5 μετά το τέλος της συνεργασίας της ομάδας των βορείων προαστίων με τον Μάριο Γούναρη. Στην πρώτη του παρουσία ηττήθηκε από τον Φάρο Κερατσινίου στο Δαϊς, βλέποντας την ομάδα του να βρίσκεται στην 13η θέση (2-6 το ρεκόρ), και έχοντας να ανέβει ένα βουνό.

Φτάνοντας στην 28η αγωνιστική, δηλαδή 20 αγώνες μετά ο Δούκας έτρεξε ένα ρεκόρ 11-8 (υπολογίζεται και το ρεκόρ), φτάνοντας στο 13-13, έχοντας πετύχει πολύ σημαντικές νίκες, και παίζοντας όμορφο μπάσκετ. Φυσικά ένα στοιχεία που βοήθησε τα μέγιστα ήταν η απόκτηση του πολύπειρου Αλέξη Κυρίτση τον Δεκέμβρη του 2015, με τον εξαιρετικό σκόρερ να δίνει σημαντικές λύσεις στον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος είδε την ομάδα του να παίζει και τρία παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας, και να τα κερδίζει και τα τρία, με τα δυο να είναι απέναντι σε Εθνικό και Προμηθέα Πατρών. Πλέον στον Δούκα σίγουρα θα σκέφτονται πως αν είχε ξεκινήσει καλύτερα θα είχαν ίσως προλάβει και το τρένο των πλέι οφς…