Η “πρώτη” της ΑΕΚ έγινε το μεσημέρι στη Ζωφριά, απουσία του ηγετικού διοικητικού διδύμου Κωνσταντίνου ΚοτσάτουΑλέξη Αλεξίου, οι οποίοι θα πάνε… Λουτράκι, ήτοι στο βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Η “πρώτη” έγινε με παρόντες τους δεκατρείς παίκτες συν έναν, τον Νίκο Ζεγκίνογλου, ο οποίος θα υπογράψει (εκτός απροόπτου) συμφωνητικό με την “Ένωση”, δικαιώνοντας πλήρως τα ρεπορτάζ του basketblog.gr. Και αλήθεια είναι, ότι οι ελάχιστοι οπαδοί της ΑΕΚ στην εξέδρα έψαχναν στο… παρκέ τον 25χρονο φόργουορντ, που “έκλεψε” λίγη από την δόξα του Στέφαν Νίκολιτς.

Ο Ζεγκίνογλου, “Ενωσίτης” από κούνια, και όχι μόνο λόγω μικρασιατικής καταγωγής, δεν “έπεσε από τα σύννεφα” με την μεταγραφή του στην ΑΕΚ, αφού όπως μας εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος το ενδιαφέρον της κρατά από τον περασμένο Ιούνιο, αλλά παραδέχτηκε: “Αυτό που συνέβη ούτε στα καλύτερα όνειρά μου. Η αλήθεια είναι, ότι είχα πει στους ανθρώπους της ΑΕΚ, ότι θα περιμένω όσο χρειαστεί. Και συνέβη… Από δω και πέρα χρειάζεται δουλειά“.

Οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν (είναι): Νίκολιτς, Φαλέκας, Παναγιωταράς, Πολυτάρχου, Τσιότρας, Καράμπουλας, Παπαδιονυσίου, Δρόσος, Γκιζόγιαννης, Ζεγκίνογλου, Στούκας, Τσιάκος, Δέσπος, Παπαντωνάκος. Παρόντες επίσης οι προπονητές και οι Δήμος Ντικούδης – Γιώργος Χήνας, αλλά και ο κορυφαίος γυμναστής Κώστας Χατζηχρήστος. Από πλευράς διοίκησης το “παρών” έδωσε ο Σπύρος Παπαϊωάννου.