Η 3η αγωνιστική ήταν η πρώτη από το ξεκίνημα της σεζόν στο οποίο είχαμε φουλ δράση. Τα φαβορί δεν είχαν απώλειες και συνέχισαν με νίκες, ενώ πολύ καλά τα πήγαν και οι “νέοι” της κατηγορίας. Ας δούμε συνοπτικά τι έγινε το περασμένο Σάββατο με το… μάτι του basketblog:

Ντέρμπι με τα… όλα του είχαμε στο κλειστό του Κερατσινίου, όπου ο Φάρος με έναν εκπληκτικό Νίκο Λιακόπουλο στη τελευταία περίοδο νίκησε δύσκολα τον Εθνικό με 65-58 και έφτασε τις τρεις επιτυχίες σε ισάριθμους αγώνες. Την δυναμική της ομάδας του Ανδρέα Πολέμη την ξέραμε από πριν, όμως αυτό που μάθαμε είναι ότι και οι “κυανόλευκοι” θα είναι φέτος μία από τις άκρως ανταγωνιστικές ομάδες. Ειδικά με τέτοιο Φώτη Βασιλόπουλο στο ρόστερ τους… Από τα ευχάριστα του ντέρμπι, το γεγονός ότι καλύφθηκε τηλεοπτικά από το κρατικό κανάλι (πρώτη φετινή μετάδοση) και μάλιστα με άρωμα… Ευρωλίγκας, μιας και στη περιγραφή ήταν ο… μετρ του είδους Βαγγέλης Ιωάννου, όπως και το ότι στις εξέδρες βρέθηκαν οπαδοί και των δύο ομάδων, δημιουργώντας μια πανέμορφη ατμόσφαιρα.

Μεγάλης σημασίας εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Κύμη στη Λευκάδα. Μετά από ένα αμφίρροπο ματς, το οποίο κρίθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, η ομάδα της Εύβοιας νίκησε με 84-75 τη Δόξα, έκανε το “τρία στα τρία” και διατηρήθηκε στην κορυφή. Οι νησιώτες έμειναν από… μπαταρία στο τέλος, όμως έχουν όλα τα φόντα να βελτιωθούν στη συνέχεια και να μπουν… σφήνα στα φαβορί.

Κανένα πρόβλημα δεν είχε ο Προμηθέας (πρώτη επίθεση με 280 π.) ο οποίος με οδηγούς τους Κουμπούρα και Τσάμη επικράτησε στη Πάτρα με 98-86 του Παγκρατίου. Όπως φαίνεται και από το τελικό σκορ οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Αχαϊκό κλειστό ευχαριστήθηκαν καλάθια και όμορφες φάσεις, αφού οι επιθέσεις ήταν αυτές που είχαν το πρώτο λόγο. Το Παγκράτι – όπως και κόντρα στον Φάρο – έδειξε ότι αποτελεί μία από τις άκρως υπολογίσιμες δυνάμεις στην Α2 και σίγουρα θα κάνει ζημιές…

Μια ιστορικής σημασίας νίκη πανηγύρισε η νεοφώτιστη Ευρώπη Πευκοχωρίου, η οποία στον πρώτο της αγώνα στην Α2, “λύγισε” το σαφώς πιο έμπειρο Ψυχικό (72-64). Ένα αποτέλεσμα που σε πρώτη φάση προκαλεί έκπληξη, όμως το συγκρότημα της Χαλκιδικής δείχνει ότι εκτός από ενθουσιασμό έχει και ποιότητα και ουσία στο ρόστερ της (Νίκολιτς, Μάρτζος, Νησιώτης κ.α.) και θα είναι άκρως ανταγωνιστική. Το Ψυχικό ξεκίνησε με το… αριστερό τη νέα σεζόν και ίσως να έπαιξε ρόλο η έλλειψη αγώνων η οποία θα… συνεχιστεί αφού και τη προσεχή αγωνιστική οι “κυανοκίτρινοι” έχουν ρεπό.

Το καλύτερο δυνατό… ποδαρικό έκανε και ο Δούκας, ο οποίος αποδίδοντας καλό μπάσκετ δεν συνάντησε τη παραμικρή δυσκολία κόντρα στον… χαμένο Ηρακλή (86-63). Η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων δείχνει ότι μπορεί να “παντρέψει” ιδανικά το μείγμα έμπειρων και νεαρών παικτών που διαθέτει στο ρόστερ της και χωρίς να έχει το άγχος του πρωταθλητισμού είναι ικανή για σπουδαία πράγματα. Τουλάχιστον το πρώτο δείγμα γραφής ήταν άκρως ενθαρρυντικό… Ο “Γηραιός” μετράει τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες, είναι σαφές ότι δεν “πατάει” καλά στο παρκέ και πλέον έχει εναποθέσει τις ελπίδες του για ανάκαμψη στον “τίγρη”, Βαγγέλη Αλεξανδρή που ανέλαβε τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας το.

Πρώτη νίκη στην Α2 και για τους νεοφώτιστους Μαχητές Δόξας Πεύκων. Η επικράτηση επί της Λιβαδειάς με 70-65 κρίνεται δίκαιη και επιβεβαιώνει το ότι η νεανική ομάδα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη θα αποτελέσει “σκληρό καρύδι” φέτος και θα παλέψει μέχρι τέλους για να κρατηθεί στη κατηγορία που είναι και ο βασικός της στόχος. Η Λιβαδειά με νέο κόουτς τον Βαγγέλη Μάγειρα δεν κατάφερε για τρίτο σερί ματς να κερδίσει, όμως διαθέτει παίκτες με τεράστια εμπειρία και ποιότητα οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη συνέχεια… Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να την διαγράψουμε από τώρα.

Την σημαντικότερη ίσως νίκη της αγωνιστικής τη πέτυχε πάντως ο Πανερυθραικός. “Διπλό” με… διπλή αξία στη Βέροια επί του Φίλιππου με (71-65) και έφτασε ήδη τις δύο επιτυχίες στο πρωτάθλημα. Κόντρα σε μια ανταγωνίστρια ομάδα με κοινό στόχο τη σωτηρία, η Ερυθραία έβγαλε ψυχή στο παρκέ και πανηγύρισε μια σπουδαία επιτυχία που σίγουρα θα της φανεί χρησιμότατη στη συνέχεια. Για τον Φίλιππο δεν αλλάζει κάτι… Μάτωνε και θα ματώνει κάθε Σάββατο στο παρκέ για να μαζέψει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί και σίγουρα αυτό θα κάνει και την ερχόμενη αγωνιστική στη Λιβαδειά.