Δύσκολη η επιλογή των κορυφαίων της χρονιάς και αναπόφευκτο να αδικηθούν κάποιοι σπουδαίοι αθλητές… Μετά κόπων και βασάνων, οι συντάκτες του basketblog κατέληξαν στην πεντάδα και το τεχνικό τιμ που αποτελούν την All Star ομάδα της φετινής σεζόν. Αναλυτικά:

1. Γιάννης Γκαγκαλούδης: Την καλύτερη σεζόν στη καριέρα του στο πρωτάθλημα της Α2 πραγματοποίησε ο αειθαλής γκαρντ του Ηρακλή. Μπορεί ο “Γηραιός” να μην κατάφερε να κερδίσει την άνοδο, όμως ο “Γκάγκα” έπαιξε πολλές φορές μόνος του και… κέρδισε. Δεν ήταν λίγα τα παιχνίδια που τα “καθάρισε” με προσωπικές ενέργειες στα τελευταία δευτερόλεπτα και αποτέλεσε αναμφίβολα τον βασικό άξονα πάνω στον οποίο στηρίχθηκε η φετινή επιτυχημένη πορεία των “κυανόλευκων”. Συγκινητική η προσπάθεια του και στα πλέι οφ… Τελείωσε τη σεζόν με σχεδόν 15 πόντους μέσο όρο, 6 ασίστ, 3 ριμπ. και 1,5 κλεψίματα.

2. Αλέξης Κυρίτσης: Το… πολυβόλο του Δούκα “γάζωσε” και τη φετινή σεζόν. Πρώτος σκόρερ της Α2 (552 π.) και ηγέτης των “μπλε”, σήκωσε στους ώμους του την ομάδα και με ηγετικές εμφανίσεις, την έφερε στα πλέι οφ και εν τέλη στη κατάκτηση της τέταρτης θέσης. Με την εμπειρία και την ποιότητα του αποτέλεσε τον μεγαλύτερο “πονοκέφαλο” για τις αντίπαλες άμυνες και τελείωσε τη χρονιά με 18 πόντους ανά παιχνίδι, 4,5 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

3. Βαγγέλης Καράμπουλας: Ο σμολ φόργουορντ των ανόδων, πρόσθεσε ακόμη μια εξαιρετική χρονιά στο παλμαρέ του και αποτέλεσε το μεγάλο επιθετικό όπλο του Φάρου. Σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, συνεχίζει να… γαζώνει και στα 36 του και ανακηρύχθηκε με ευκολία πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών (536 π.), δείχνοντας ασταμάτητος. Ηγέτης και στα πλέι οφ ανόδου, ολοκλήρωσε τη χρονιά με 17,5 π. μέσο όρο, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

4. Φάχρο Αλίχοτζιτς: Από τους ξένους που έκαναν τη διαφορά στο φετινό πρωτάθλημα ο Βόσνιος πάουερ φόργουορντ/σέντερ. Σκόρπισε θέαμα με τα εντυπωσιακά του καρφώματα, αλλά και ουσία πετυχαίνοντας συνολικά 373 πόντους σε 29 ματς που αγωνίστηκε και ήταν από τους βασικότατους συντελεστές της κατάκτησης του πρωταθλήματος από τον Πανιώνιο και της επιστροφής του στα… σαλόνια. Ολοκλήρωσε τη σεζόν με 13 πόντους και 5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο και στα 27 του δείχνει πλέον έτοιμος και για την πρόκληση της Basket League

5. Σάββας Τζουγκαράκης: Την καλύτερη σεζόν της καριέρας του πραγματοποίησε ο Χανιώτης σέντερ. Πήρε από το… χεράκι τον Αρκαδικό και τον οδήγησε – έστω και μέσω της ψυχοφθόρας διαδικασίας των πλέι άουτ στη παραμονή, σε μια ιδιαίτερα κομβική χρονιά για την ομάδα που προερχόταν από τον υποβιβασμό από την Α1. Ακόμη και κόντρα στις δυνατές ομάδες της κατηγορίας ο 31χρονος άσσος ήταν συνήθως ο κορυφαίος κάτι που το δείχνουν και οι αριθμοί: 3ος ριμπάουντερ της Α2 (245 ριμπ.., με 8 κατά μ.ο.), 1ος σκόρερ των Αρκάδων (418 π., με 14 κατά μ.ο.), 1,5 ασίστ και το υψηλότερο ranking στην ομάδα του (504).