Την ώρα που οι περισσότερες ομάδες της Α2 κατηγορίας κινούνται έντονα στο μεταγραφικό «παζάρι», με αρκετές μάλιστα να έχουν προβεί σε εντυπωσιακές κινήσεις στο κομμάτι αυτό, ο Πανιώνιος είναι μία από τις ομάδες που βρίσκονται στην ακριβώς αντίθετη κατάσταση. Ευρισκόμενος σε μόνιμη στασιμότητα από τη στιγμή που υποβιβάστηκε από την Basket League, ο Ιστορικός σύλλογος της Νέας Σμύρνης δεν εμπνέει μέχρι τώρα βεβαιότητα για το μέλλον του, παρά τη δέσμευση του Χάρη Σταμούλη ότι η ομάδα θα αγωνιστεί στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Κι όμως, ο ισχυρός άνδρας των «κυανέρυθρων», όχι μόνο επιμένει σε αυτή του τη διακήρυξη, αλλά δείχνει να έχει επιλέξει και τον προπονητή που επιθυμεί να τους καθοδηγήσει. Ο λόγος γίνεται για τον Τζίμη Κουστένη, ο οποίος την περασμένη σεζόν θήτευσε στην κατηγορία στις πρώτες αγωνιστικές, από τον πάγκο του Εθνικού Πειραιώς, ενώ στη συνέχεια προπόνησε τον Πανελευσινιακό, μην καταφέρνοντας να τον διατηρήσει στην κατηγορία. Αυτός φαίνεται, λοιπόν, να είναι ο «εκλεκτός» του Σταμούλη για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας.

Το γεγονός, όμως, ότι τον έχει επιλέξει για κόουτς του Πανιωνίου, δε σημαίνει ότι είναι και κοντά σε συμφωνία οι δύο πλευρές. Πρόκειται απλά για επιθυμία του Σταμούλη και μέχρι να φτάσει αυτή η επιθυμία σε συμφωνία, απαιτείται αρκετός δρόμος και διαπραγματεύσεις, καθώς την ώρα που όλα μοιάζουν αβέβαια στην ομάδα, λόγω της προαναφερθείσας στασιμότητας, πρέπει να παρουσιάσει στον Έλληνα προπονητή ένα πλάνο, με το οποίο θα θεωρεί πως ο Πανιώνιος θα μπορέσει να καταστεί ανταγωνιστικός σε μία πολύ δυνατή Α2.