Οι Ίκαροι Σερρών γύρισαν σελίδα και με την πρόσληψη του Νίκου Οικονόμου στη θέση του χεντ κόουτς φιλοδοξούν να παρουσιάσουν ένα νέο πρόσωπο, παραμένοντας πάντα ανταγωνιστικοί.

Ο νέος τεχνικός των “κυανοκίτρινων”, κατά την επίσημη παρουσίαση του από τη διοίκηση του συλλόγου, αναφέρθηκε στους στόχους και τη φιλοσοφία των Ικάρων, αλλά και στους λόγους που τον οδήγησαν να αποδεχθεί τη πρόταση τους:

“Έχω στερηθεί πολλά στη ζωή μου και έχω πετύχει όμως, περισσότερα, ξέρω πώς είναι να είσαι νικητής και αυτό θέλω να καταφέρω κι εδώ. Μετά την συζήτηση που είχα με τον πρόεδρο δεν το σκέφτηκα και πολύ για να συμφωνήσω. Ξέρω που έρχομαι , κατάγομαι από εδώ για όσους δεν το ξέρουν, είμαι από το χωριό του Εμμανουήλ Παπά κι επίσης γνωρίζω το μπασκετικό παρελθόν αυτού του τόπου, που έχει βγάλει πολλούς αθλητές, προπονητές και γυμναστές”, τόνισε ο Νίκος Οικονόμου και συνέχισε:

“Δεν μιλάω πολύ, μου αρέσει να μιλάω στο γήπεδο, σας έχουμε ανάγκη όλους, θέλουμε την στήριξη σας κι εμείς θα σας το ανταποδώσουμε, με ένα ελκυστικό σύνολο, από νέους και έμπειρους παίκτες. Είναι βαριά η φανέλα αύτη και θέλω οι παίκτες που θα έρθουν να γνωρίζουν που βρίσκονται! Έχω παίξει στις μεγαλύτερες ομάδες τις Ευρώπης αλλά η τιμή του να βρίσκομαι εδώ στους Ικάρους, είναι ξεχωριστή”.

Σχετικά με την αγωνιστική φιλοσοφία των νέων Ικάρων, ο κόουτς της ομάδας τόνισε: “Θέλω να είμαστε “σκληρή” ομάδα, αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Θα χαμηλώσουμε τον μέσο όρο πόντων παθητικό, διότι μόνο μέσα από την άμυνα μπορείς να κερδίσεις. Θέλω να έχουμε πάθος και δύναμη σε κάθε φάση και να κάνουμε το ίδιο παιχνίδι, τόσο εντός, όσο κι έκτος έδρας“.

Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος των Ικάρων κ. Άρης Αθανασιάδης επισήμανε μεταξύ άλλων: “Συνεχίζουμε να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός εξ ου και η συνεργασία με τον Νίκο Οικονόμου, αλλά όλα αυτά χωρίς καμία βοήθεια από τους αρμοδίους φορείς. Στηρίζουμε το μπάσκετ της περιοχής μας, στηρίζουμε τον αθλητισμό γενικότερα, απασχολούμε εκατοντάδες νεαρούς, εφήβους και άντρες αθλητές μέσα από την Α.Ε.Σ ,τον Πανσερραϊκό  και όλα αυτά, μονάχα με τον προσωπικό κόπο, αγώνα και χρήματα ορισμένων ανθρώπων που αγαπούν τον τόπο τους και το μπάσκετ

Αυτή η ομάδα αποτελεί στολίδι για την πόλη και το όνομα των Ικάρων είναι συνώνυμο των Σερρών. Κι όμως, δεν υπάρχει ανταπόκριση από πουθενα“, τόνισε ο ισχυρός άνδρας των Σερραίων και συμπλήρωσε:

“Είμαστε στο πλευρό του νέου προπονητή, ώστε να του παρέχουμε όλα τα εφόδια και φυσικά τους κατάλληλους παίκτες προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας. Η ομάδα θα ενισχυθεί και όλα θα πάνε όπως πρέπει…“.