Ο Σάββας Νικητάκης αποτέλεσε και φέτος έναν από τους θεμέλιους λίθους της Νέας Κηφισιάς και ήπιε μέχρι τέλους το… νέκταρ της ανόδου στην Α1, πανηγυρίζοντας έξαλλα τη δραματική αλλά σπουδαία νίκη στον “τελικό” με τον Φιλαθλητικό.

“Ζούμε ιστορικές στιγμές για τη Κηφισιά και η χαρά μας είναι πολύ μεγάλη. Από τα τοπικά πριν από πέντε χρόνια βρισκόμαστε πλέον στην Α1, γεγονός που αποτελεί τεράστιο επίτευγμα”, δήλωσε αρχικά στο “Φως” ο πολύπειρος γκαρντ και συνέχισε: “Παίζω 11 χρόνια στην Α2, όμως η φετινή ήταν από τις πιο… ψυχοβγαλτικές χρονιές. Φέτος τα κάναμε όλα… Νίκες, ήττες, τραυματισμούς, χειρουργεία, μέχρι και τρεις παρατάσεις χρειάστηκαν για να ανεβούμε. 

Πιστεύω όμως ότι ήμασταν μακράν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και θα ήταν αδικία να μην παίρναμε εμείς την άνοδο. Η επιτυχία αυτή αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση για όλους στην ΑΕΝΚ αλλά κυρίως για τον πρόεδρο Παναγιώτη Λατσούδα… Άξιζε μια τέτοια μεγάλη χαρά γιατί έχει περάσει μεγάλη ταλαιπωρία με την υγεία του. Όταν πήγαμε σπίτι του να του αφιερώσουμε τη νίκη, ήταν από τις σημαντικότερες στιγμές της ημέρας. Είναι επίσης μια δικαίωση για τον Ηλία Παπαθεοδώρου αλλά και κάποια παιδιά που παίζαμε από τότε σε χαμηλές κατηγορίες και τώρα βρεθήκαμε στην Α1“. 

Όσον αφορά στο μέλλον, ο Νικητάκης, με την εμπειρία πλέον που τον διακρίνει τόνισε: “Τώρα χρειάζεται ηρεμία… Να κοπάσουν τα πανηγύρια και μετά θα δούμε τι θα γίνει για την ομάδα. Ελπίζω να φτιαχτεί βήμα βήμα και με μεθοδικότητα ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα καθιερωθεί στη μεγάλη κατηγορία. Άλλωστε η Κηφισιά δεν χρωστάει σε κανένα, έχει δίπλα της ανθρώπους να την βοηθήσουν και μπορεί να τα καταφέρει και στο μέλλον…”.