Για την πρεμιέρα του Εθνικού στην Α2 κατηγορία και το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο μίλησε στη κάμερα του “Εθνικός BC TV”, ο τεχνικός ηγέτης των Πειραιωτών Τζίμης Κουστένης: “Καταρχήν να ευχηθώ και εγώ καλή αγωνιστική σεζόν σε όλους, τους αθλητές, τους προπονητές και τους παράγοντες όλων των ομάδων. Όσον αφορά τώρα το παιχνίδι με το Λαύριο είναι γνωστό ότι όσο προπόνηση και να κάνεις, όσα φιλικά και να παίξεις, σε όσα τουρνουά και αν πας η πρεμιέρα έχει πάντα την δική της ιδιαιτερότητα.

Εμείς έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά γι’ αυτό το παιχνίδι, θεωρώ ότι είναι ένα παιχνίδι το οποίο θα γίνει ντέρμπι, γιατί όπως γίνεται συνήθως στα ντέρμπι κρίνονται σε κάποιους άλλους παράγοντες πέρα των τεχνικών αναλύσεων και αυτά έχουν να κάνουνε με την διάθεση, την δύναμη, το πάθος και τη θέληση που έχεις για το ματς. Πως θα διεκδικήσεις, πως θα πας πάνω στη μπάλα, πως θα πάρεις ελεύθερες μπάλες πρώτος, πως θα δείξεις τη δύναμη σου αυτά τα στοιχεία πιστεύω θα καθορίσουν πιο πολύ το παιχνίδι. Οι δύο ομάδες είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να είναι σε 100% ετοιμότητα αυτή την περίοδο όμως είμαστε προετοιμασμένοι για ένα πολύ δυνατό παιχνίδι σε μια δύσκολη έδρα. Θεωρώ ότι με την διάθεση που έχουν δείξει τα παιδιά τον τελευταίο καιρό στις προπονήσεις θα μπορέσουμε να πάρουμε το διπλό και να ξεκινήσουμε έτσι την χρονιά με ένα θετικό αποτέλεσμα”, τόνισε ο έμπειρος κόουτς και πρόσθεσε για το γεγονός ότι θα υπάρχουν φίλοι του Εθνικού στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι της χρονιάς:

“Ανυπομονούμε να έχουμε κοντά τον κόσμο μας. Είμαστε λίγο “άτυχοι” ως προς το πρόγραμμα γιατί και στο κύπελλο θα έπρεπε να παίξουμε δύο εντός, ξεκινάμε τώρα στο πρωτάθλημα πάλι με εκτός έδρας πάντως από ότι μαθαίνουμε οι Πινέζες θα είναι κοντά μας, οπότε θεωρώ ότι με την υποστήριξη των φιλάθλων μας θα μπορέσουμε να τους δώσουμε χαρά που θα δουν την ομάδα από κοντά και θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η νίκη”.