Η Ομοσπονδία δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα της έναρξης του πρωταθλήματος της Α2, η οποία είναι προγραμματισμένη για το προσεχές Σάββατο. Αυτό ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στον “ΝovaΣΠΟΡ FM 94.6“, o Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ κ. Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην κίνηση των έξι ομάδων της κατηγορίας να ζητήσουν αναβολή της πρεμιέρας:

Μετά την Α1 θα έχουμε κανονικά και Α2. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς έξι σωματεία είχαν παράπονα. Όλα ξεκίνησαν από το 2010 και είναι σαν χρόνια πάθηση. Κάθε δύο χρόνια ο εκάστοτε Υφυπουργός αθλητισμού έλεγε ότι και για τα επόμενα δύο χρόνια θα δοθούν χρήματα. Το 2010 πήραν τη τελευταία δόση. Το 2010-11 μπήκε μια νέα διάταξη όπου μετά από εισήγηση ήταν αδύνατο να δοθούν χρήματα σε ομάδες της Α2. Αυτή η εκκρεμότητα υπάρχει ακόμα, χωρίς να ξέρουμε το πότε θα τελειώσει…”, τόνισε ο κ. Τσαγκρώνης και πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας “ατυχή” την συγκυρία στην οποία οι ομάδες ζητούν τα χρήματα που τους οφείλονται:

“Στη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας είναι δύσκολο να δοθεί λύση και να εκταμιευτούν εύκολα έσοδα. Έχει γίνει προσπάθεια από την ομοσπονδία με διάφορες συναντήσεις, όπου και ο Υπουργός έχει τονίσει ότι δεν υπάρχουν χρήματα στον προϋπολογισμό. Είναι ατυχής η συγκυρία για να διεκδικηθούν αυτά που ζητούν τα σωματεία, δυστυχώς. Η ομοσπονδία δεν αναβάλλει το πρωτάθλημα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα νέο διάβημα”.