Δύσκολη εκτός έδρας αποστολή περιμένει το Σάββατο (14/3) τον Εθνικό, ο οποίος επιστρέφει στη δράση μετά το ρεπό της προηγούμενης εβδομάδας. Οι Πειραιώτες δοκιμάζονται στη Καβάλα κόντρα στην πρωτοπόρο ομάδα της Α2, με στόχο να διεκδικήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν και να την πραγματοποίηση της καλύτερης δυνατής εμφάνισης. Ο Φώτης Ζούμπος που ξεπέρασε τον τραυματισμό του (κάταγμα κάτω γνάθου) και επανέρχεται στην δωδεκάδα, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου για την προσωπική του περιπέτεια αλλά και τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Αναλυτικά τα όσα είπε ο 21χρονος γκαρντ:

Για το χρονικό διάστημα από τον τραυματισμό του μέχρι τώρα: “Ήταν μία άτυχη στιγμή καθώς έγινε στο τελευταίο δευτερόλεπτο εκείνου του παιχνιδιού (με την Λιβαδειά). Το θέμα είναι ότι έχει περάσει, είμαι εντελώς καλά, παίζω δηλαδή δεν υπάρχει θέμα. Εύχομαι σε όλους να υπάρχει υγεία γιατί ο κάθε τραυματισμός είναι δύσκολος, όποιος και να είναι”.

Για την Καβάλα: “Σίγουρα η Καβάλα έχει δείξει ότι είναι από τις καλύτερες ομάδες της Α2, γι’ αυτό είναι και στην πρώτη θέση και με διαφορά από τις υπόλοιπες. Είναι πολύ καλή ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 40 λεπτά στο παιχνίδι, ετοιμαζόμαστε, κάνουμε δυνατές προπονήσεις και θα πάμε να χτυπήσουμε το παιχνίδι”.

Η ομάδα δεν νίκησε στην Κρήτη, μετά δεν είχε αγώνα, τώρα μπορεί να κάνει νικήσει την Καβάλα; “Καταρχήν θέλω να πω ότι η ήττα από τον ΟΦΗ ήταν αποτέλεσμα συγκυριών καθώς υπήρχαν και πολλοί τραυματίες και κάποια παιδιά παίζανε με πόνους. Το θέμα είναι ότι πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον, ξεκουραστήκαμε τώρα και πρέπει να βγάλουμε ενέργεια στο παιχνίδι”.

Εκτός του Ζούμπου στην αποστολή για την Καβάλα θα συμπεριληφθεί και ο Νίκος Ψυλέας που επίσης αποθεραπεύτηκε από τον τραυματισμό του. Τα προβλήματα πάντως δεν έχουν εγκαταλείψει τον Εθνικό, καθώς ο Γιάννης Δεμερτζής ταλαιπωρείται από τραυματισμό στη μέση, ενώ εκτός προπονήσεων βρίσκεται και ο Γιώργος Παπαδιονυσίου που έχει υποστεί θλάση. Αμφότεροι είναι αμφίβολοι για τη συνάντηση του Σαββάτου.