Ο Βασίλης Μπρατσιάκος σίγουρα περνάει τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της προπονητικής του καριέρας, καταφέροντας να βρεθεί στην ελίτ του Ελληνικού μπάσκετ, με την τεράστια άνοδο που πέτυχε με τον ΓΣ Κύμης, φέρνοντας την στα σαλόνια του Ελληνικού μπάσκετ, και παράλληλα αποτελώντας και μια προσωπική δικαίωση για τον ίδιο, αλλά και για τον Αλέξανδρο Θεοδώρου που τον εμπιστευόταν με τυφλά μάτια.

Ο 46χρονος Χαλκιδαίος προπονητής έχοντας άριστη γνώση στις υποδομές, δουλεύει όλα αυτά τα χρόνια στην Εύβοια, έχοντας επιδείξει εξαιρετική δουλειά στις τοπικές κατηγορίες της ΕΣΚΑΣΕ αλλά και στις ομάδες της Χαλκίδας, ενώ το 2008 βρίσκεται στην ΑΓΕΧ ως assistant, στο πρωτάθλημα της Α2, όπου και φεύγει στα μέσα της χρονιάς. Το 2011-12 ανεβάζει την Έξω Παναγίτσα από την Α’ ΕΣΚΑΣΕ στην Γ’ Εθνική, για να έρθει η πρόταση της Κύμης το καλοκαίρι του 2011, που του αλλάζει την προπονητική του ροή. Ο ΓΣ κερδίζει τη μία άνοδο μετά την άλλη, φτάνοντας πλέον τις έξι συνεχόμενες, και ο Βασίλης Μπρατσιάκος μετράει πλέον πέντε συνεχόμενες ανόδους (τέσσερις με την Κύμη και μια με την Έξω Παναγίτσα) ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Γιώργου Καλαφατάκη με τους Αμπελόκηπους.

Κατά σύμπτωση την περασμένη αγωνιστική έκανε το μεγαλύτερο βήμα για αυτή κερδίζοντας στην Καλλιθέα τον Εθνικό, στην πρώτη του Χανιώτη τεχνικού!!!!