Ο Απόλλων Πατρών ξεκίνησε φέτος σχετικά… δειλά τις προσπάθειες του στη δεύτερη τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος αποφάσισε να στελεχώσει το ρόστερ του τόσο με έμπειρους παίκτες, όσο και με νεαρούς που βλέπουν τον Απόλλωνα σαν ένα «σκαλί» για την καριέρα τους.

Από τα πρώτα κιόλας παιχνίδι, ακόμα και αυτά που οι «μελανόλευκοι» δεν κέρδισαν, η περιφέρεια της ομάδας αποτελούσε τη «σταθερά» που θα έπαιρνε τις απαραίτητες νίκες.

Στον αγώνα του Σαββάτου η ομάδα της Πάτρας φανέρωσε ένα ακόμα σημαντικό γνώρισμα της που θα την βοηθήσει στην πορεία του πρωταθλήματος, που δεν είναι άλλο από τη γραμμή των «ψηλών». Ο Κώστας Γόντικας πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση πετυχαίνοντας 19 πόντους και ήταν ο παίκτης που ουσιαστικά βοήθησε ώστε να έρθει η 4η νίκη του Απόλλωνα.

Ο νεαρός σέντερ, ο οποίος είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές και πέρυσι αγωνίστηκε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, αποτελεί μία ιδανική περίπτωση στα χέρια του Δημήτρη Παπαδόπουλου. Μάλιστα, με την αναγωγή των αριθμών, ο Γόντικας είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας, μιας και μπορεί ο Ματαλών να είναι το… επιθετικό όπλο της ομάδας με 17 πόντους ανά αγώνα, όμως ο Γόντικας έχει 11,4 πόντους σε 19,4 λεπτά κατά μέσο όρο.

Στον Απόλλωνα ο στόχος φυσικά είναι η διάρκεια στο παιχνίδι της ομάδας, με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο να ηγείται της φετινής προσπάθειας σε όλα πόστα και με γνώμονα το ταλέντο και τον χαρακτήρα των παικτών έφτιαξε αυτό το ρόστερ. Ένα ρόστερ το οποίο έχει εμπειρία στην περιφέρεια με τους Ματαλών, Άκερ και Αποστολίδη, τρεις παίκτες που μπορούν με την ίδια ευκολία να εκτελέσουν και να δημιουργήσουν, όμως υπάρχει και το ταλέντο της front line, με τους Γόντικα και Κουρέπη αλλά και τον έμπειρο Τσιάρα.