14 χρόνια μακριά από τις μεγάλες κατηγορίες για τον Παπάγο ήταν πολλά. Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν ιδιαίτερο για την ομάδα των Βορείων Προαστίων, η οποία μετά τις ανακατατάξεις που έλαβαν χώρα στο πρωτάθλημα της Α2, πήρε το “χρυσό” εισιτήριο της ανόδου.

Ο Κώστας Σορώτος παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας και ακολούθησε τη δικιά του φιλοσοφία στο χτίσιμο του νέου ρόστερ, μία φιλοσοφία που διαφέρει αρκετά από αυτή που συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια στην Α2. Ο Παπάγος αποτελεί μία από τις ομάδες που έχουν το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας, με το νούμερο να φτάνει μόλις τα 24,5 έτη, με τον Κώστα Δέδε να είναι ο μόνος από τους “μεγάλους” που αγωνίστηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το εντυπωσιακό στοιχείο για τους νεοφώτιστους είναι το γεγονός ότι στον πρώτο αγώνα με τον Δούκα, ο Κώστας Σορώτος άνοιξε το rotation, χρησιμοποιώντας 8 παίκτες που έπαιξαν για πάνω από 10′ λεπτά, όταν μάλιστα υπάρχουν παίκτες στο ρόστερ της ομάδας, όπως οι νεαροί Άρης Ψαράς, Τζόι Γκάτζο και Γιασέρ Σαλέχ, οι οποίοι μπορεί να μην χρησιμοποιήθηκαν αρκετά ή και καθόλου, όμως αποτελούν τη νέα γενιά της ομάδας και χαίρουν της εμπιστοσύνης του έμπειρου τεχνικού.

Όλα αυτά δείχνουν ότι ο Παπάγος έχει μία ιδιαίτερη… “μαγιά” ενόψει της νέας σεζόν, με παίκτες έτοιμους να αρπάξουν την ευκαιρία της Α2 και να παρουσιάσουν ένα αρκετά δυνατό σύνολο. Η συνέχεια βρίσκει την ομάδα να αγωνίζεται στο σπίτι της, το “Σαλούν” να αντιμετωπίζει τον Χολαργό, σε ένα παιχνίδι που οι νεοφώτιστοι θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους και θα δουν σε τι μπορούν να στοχεύουν για τη νέα σεζόν.