Μπορεί να άργησε να γίνει το μεγάλο μπαμ φέτος στις μετεγγραφές, όμως έγινε και ποιος άλλος θα το πραγματοποιούσε, ο Ιωνικός Νικαίας. Οι περσινοί πρωταθλητές της Β’ Εθνικής στο Νότο συμφώνησαν σε όλα με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος θα φορά την κυανόλευκη φανέλα για το υπόλοιπο της σεζόν, με τη διοίκηση του συλλόγου να προσφέρει το… καλύτερο δυνατό δώρο στο νέο προπονητή της ομάδας, Νίκο Βετούλα.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είναι ένας από τους πλέον έμπειρους εν ενεργεία παίκτες, με πολλές συμμετοχές στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ συγκαταλέγεται και στη μικρή “κάστα” των παικτών εκείνων που έχουν φορέσει τη φανέλα των τεσσάρων από τις πέντε μεγάλες ομάδες της χώρας. Ο νέος σέντερ του Ιωνικού ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, ενώ το 2006 η Βίρτους Ρόμα γοητεύτηκε από το ταλέντο του νεαρού, τότε, “ψηλού” και τον κάλεσε στην Ιταλία. Εκεί ο Μαυροκεφαλίδης δεν έμεινε για πολύ, με τους Ιταλούς να τον παραχωρούν με τη μορφή δανεισμού στη Βαλένθια.

Από το καλοκαίρι του 2007 ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του Μαυροκεφαλίδη, μιας και επιστρέφει στα πάτρια εδάφη, αυτή τη φορά για χάρη του Ολυμπιακού. Με ένα… διάλειμμα μίας σεζόν όπου αγωνίστηκε δανεικός στο Μαρούσι, ο 34χρονος αγωνίζεται για τέσσερα χρόνια με τη φανέλα των “ερυθρόλευκων”, όντας ένας από τους πλέον σταθερούς παίκτες της ομάδας και φτάνοντας δύο φορές σε Final4 και μία σε τελικό της Ευρωλίγκας.

Το καλοκαίρι του 2011 και μετά την απόφαση της διοίκησης του Ολυμπιακού για γενικά αναδιοργάνωση της ομάδας, ο Μαυροκεφαλίδης αποφασίζει να φύγει για δεύτερη φορά από τη χώρα, αυτή τη φορά με προορισμό την παγωμένη Αγία Πετρούπολη, για χάρη της Σπαρτάκ. Εκεί θα μείνει για περίπου 2 χρόνια, μιας και στο τέλος της δεύτερης σεζόν η ομάδα του δεν συμμετείχε στα playoffs και η Μπαρτσελόνα κινήθηκε για την απόκτηση του. Με τη φανέλα των Καταλανών ο Μαυροκεφαλίδης αγωνίστηκε στους τελικούς της ACB και το καλοκαίρι αποφάσισε να αποχωρήσει.

Το 2013 γίνεται “μήλον της Έριδος”, μιας και οι δύο αιώνιοι, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, δίνουν τη δική τους μάχη για να τον επαναπατρίσουν. Ο Παναθηναϊκός του Αργύρη Πεδουλάκη που προσπαθεί να δημιουργήσει ελληνικό κορμό τον πείθει να βάλει την υπογραφή του και αυτός ντύνεται στα πράσινα. Στον Παναθηναϊκό μπορεί να δυσκολευόταν λόγω των τραυματισμών που τον ταλαιπωρούσαν, όμως όταν έμπαινε στο παρκέ ήταν ένας από τους δεινούς σκόρερ της τότε ομάδας.

Το 2015 και μετά από μια διετία στους “πράσινους” ο Μαυροκεφαλίδης αποφασίζει να μη φύγει από την Ελλάδα, όπως συνήθιζε στο παρελθόν, να παραμείνει στην Αθήνα και στο ΟΑΚΑ, αλλά αυτή τη φορά για χάρη της ΑΕΚ. Στην “ένωση” ο Μαυροκεφαλίδης έχει κομβικό ρόλο, μιας και με την εμπειρία του βοήθησε την ομάδα να επανέλθει στα επίπεδα που βρισκόταν στο ένδοξο παρελθόν και με ένα “διάλειμμα” μερικών μηνών, όπου βρέθηκε στην Κίνα, επανήλθε και βοήθησε εκ νέου την ομάδα στη νέα της εποχή.

Η τελευταία ομάδα του Μαυροκεφαλίδη ήταν η Λιέτουβος Ρίτας, με την οποία ο έμπειρος σέντερ κέρδισε τις εντυπώσεις, όντας ένας από τους πλέον παραγωγικούς της παίκτες στο Eurocup και βοηθώντας τη στο νέο της ξεκίνημα.

Αν μη τι άλλο ο Μαυροκεφαλίδης αποτελεί τη μετεγγραφή της χρονιάς για την Α2, με τον παίκτη να αποτελεί διαφήμιση για το πρωτάθλημα και δείγμα ότι το επίπεδο του πρωταθλήματος έχει ανέβει.