Μπορεί το πρόγραμμα της αυριανής (Σάββατο) 24ης αγωνιστικής να μην περιλαμβάνει κάποιο ντέρμπι, όμως δεδομένου ότι βρισκόμαστε τρεις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, όλα τα ματς που έχουν να κάνουν με την άνοδο, μοιάζουν “τελικοί“.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνάντηση των Σερρών που ενδεχομένως να αποδειχθεί καθοριστική, ενώ κρίσιμες αναμετρήσεις για την σωτηρία διεξάγονται σε Τρίπολη και Βόλο. Αναλυτικά:

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ – ΤΡΙΚΑΛΑ: Η άνοδος περνάει από τις… Σέρρες για τα Τρίκαλα. Με τη ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη επί της Ν. Κηφισιάς, οι Θεσσαλοί θα παραταχθούν αποφασισμένοι για το “διπλό”, που θα τους φέρει πιο κοντά στην κατάκτηση του στόχου τους. Εκτός του Παπαχρήστου, ο Γιάννης Τζήμας θα έχει όλους τους υπόλοιπους παίκτες του ετοιμοπόλεμους, σε ένα καθοριστικής σημασίας παιχνίδι όπου η νίκη είναι… μονόδρομος. Συν τοις άλλοις οι “κυανέρυθροι” αναμένεται να έχουν την στήριξη και αρκετών φιλάθλων τους οι οποίοι πρόκειται να ταξιδέψουν μέχρι την Μακεδονική πόλη. Οι Ίκαροι μπορεί να μην έχουν ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, όμως θα παίξουν για τη φανέλα και την αξιοπρέπεια τους. Οι Τότσιος και Πεχλιβάνης δείχνουν να έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους και αναμένεται να συμπεριληφθούν στην δωδεκάδα.

ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Η ΑΕΝΚ θέλει πάση θυσία να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Η ήττα στα Τρίκαλα άφησε έντονα τα σημάδια της αυτή την εβδομάδα στους “κόκκινους”, οι οποίοι όμως καλούνται να ανασυνταχθούν, να επιστρέψουν στις επιτυχίες και να παραμείνουν μέσα στο “κόλπο” της ανόδου. Πλήρης αναμένεται να παραταχθούν οι γηπεδούχοι, σε αντίθεση με τους “ροσονέρι”, που… βασανίζονται από μεγάλα αγωνιστικά προβλήματα. Εκτός των γνωστών απόντων (των δύο ξένων που έφυγαν και του τραυματία Φώτη Βασιλόπουλου), στο απουσιολόγιο προστέθηκαν και οι Γεώργαρος και Μαρίνος (διάστρεμμα), με αποτέλεσμα ο Δημήτρης Λιόγας να μην έχει καμία λύση για τη θέση του πλέι μέικερ…

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ: Την ίδια στιγμή στον Λαγκαδά, ο Φιλαθλητικός θα επιδιώξει να συνεχίσει το νικηφόρο του σερί και να παραμείνει μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας. Κόντρα στον Ερμή, η ομάδα του Ζωγράφου θα παραταχθεί με μοναδικό απόντα τον τραυματία Ανδρεόπουλο (χάνει την υπόλοιπη σεζόν) και με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του “ροζ φύλλου”. Οι γηπεδούχοι από την άλλη αντιμετωπίζουν αρκετά και σημαντικά προβλήματα, καθώς είναι εκτός οι Ιωακειμίδης και Γκόνος, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Γεωργίτση και Παρίτση. Γεγονός που τους καθιστά το απόλυτο… αουτσάιντερ.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Τη νίκη που θα του εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή του στη κατηγορία, θα επιδιώξει να πάρει στη Τρίπολη ο Αρκαδικός. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη υποδέχεται το Ηράκλειο, που παίζει το τελευταίο του… χαρτί για να διατηρήσει τις έστω και μαθηματικές ελπίδες που το έχουν απομείνει για σωτηρία. Ο Γκιζόγιαννης αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού τις προηγούμενες ημέρες, όμως αναμένεται να… σφίξει τα δόντια και να αγωνιστεί στο κρίσιμο παιχνίδι, ενώ το Ηράκλειο που βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στη Β΄ Εθνική αναμένεται να παραταχθεί πλήρες.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΟΦΗ: Μία νίκη για να σωθεί και μαθηματικά θέλει και ο ΟΦΗ, ο οποίος δοκιμάζεται στον Βόλο. Οι Κρητικοί, χωρίς τον τραυματία Καραδολάμη θα επιδιώξουν να βάλουν τέλος στην αγωνία των φίλων τους και να ανανεώσουν την παραμονή τους στην Α2. Το έργο τους πάντως μόνο εύκολο δεν θα είναι καθώς η Νίκη μπορεί να έχει ουσιαστικά υποβιβαστεί, όμως έχει αποδείξει ότι παλεύει όλα τα ματς ανεξαρτήτως αντιπάλου και παίζει για τη τιμή και την… υπόληψη της.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ – ΛΑΥΡΙΟ: Η κατάκτηση της υψηλότερης δυνατής θέσης στη τελική κατάταξη αποτελεί το σημαντικότερο κίνητρο του Κόροιβου, ο οποίος υποδέχεται στην Αμαλιάδα το Λαύριο. Οι δύο ομάδες μπορούν να παίξουν θεαματικό μπάσκετ, μιας και διαθέτουν ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες και σίγουρα οι φίλαθλοι των γηπεδούχων που αναμένεται να δώσουν βροντερό παρών, θα το… ευχαριστηθούν.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Τέλος, στη Λευκάδα γίνεται το πλέον αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι της αγωνιστικής. Ένα πλασάρισμα στη πρώτη πεντάδα αποτελεί τον βασικό στόχο των φιλοξενούμενων, οι οποίοι αν και νεοφώτιστοι πραγματοποίησαν φέτος μια εξαιρετική χρονιά. Η Δόξα έχει ήδη υποβιβαστεί και μοναδικό της κίνητρο είναι η κατάκτηση της πέμπτης της νίκης στο πρωτάθλημα.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ., εκτός από τη συνάντηση της Τρίπολης που το τζάμπολ ορίστηκε στις 4 μ.μ.