Για τον Νίκο Κακλαμάνο… σεσημασμένο σκόρερ των εθνικών κατηγοριών και «αρχιπιστολέρο» τόσα χρόνια σε πολλές ομάδες (από Τρίκαλα μέχρι Κόροιβο), το να μας εξηγήσει τι ακριβώς αφήνει στον Αίολο Αστακού μια τεράστιας σημασίας νίκη επί του Ηρακλή για την Α2, ήταν «παιχνιδάκι». Εμπειρος εντός παρκέ, πρωταγωνιστής, αλλά με αυθορμητισμό που «σκοτώνει», όπως τα… φαρμακερά του σουτ, ο ετοιμόλογος 35χρονος γκαρντ, μάς έδωσε να καταλάβουμε το «από εδώ και πέρα» για την ομάδα του, τον ίδιο, αλλά και το φουλ ανταγωνιστικό φετινό πρωτάθλημα.
 
 
Τα φαβορί… και ταμείο στο τέλος
 
-Η μεγαλύτερη… μέχρι την επόμενη (σύμφωνα με του μεγάλου Νίκου Γκάλη τα ρηθέντα) νίκη;
«Παίζαμε ένα ματς με μια από τις κορυφαίες ομάδες της κατηγορίας μας αλλά και γενικότερα μια μεγάλη, ιστορική ομάδα. Από πλευράς υλικού, βάρους φανέλας, προπονητών, όπως και αν το δει κανείς, είναι μέγεθος σοβαρό ο Ηρακλής. Εμείς, δουλεύουμε αρκετά ως ομάδα, πολύ καιρό και προετοιμαζόμαστε πάντοτε για το καλύτερο, ώστε να κερδίζουμε κάθε αντίπαλο, σε κάθε έδρα. Είχαμε δύο ήττες στον Αστακό από Πανιώνιο και Δούκα, όπου σίγουρα αδικήσαμε τον εαυτό μας. Θέλαμε πολύ τη νίκη με τον Ηρακλή, για να αποδείξουμε ότι κι εμείς αξίζουμε κάτι παραπάνω. Αυτή η νίκη είναι η μεγαλύτερη μέχρι τώρα στην ιστορία του συλλόγου. Δεν θα σταματήσουμε όμως εδώ, συνεχίζουμε να δουλεύουμε, ώστε να έχουμε κι άλλες τέτοιες ανάλογες όμορφες στιγμές πάλι και να δώσουμε χαρά σε όλη την περιοχή. Είμαστε καινούρια ομάδα, με αρκετή εμπειρία βέβαια, λόγω πολλών παικτών, που έχουν παραστάσεις, αλλά αγώνα τον αγώνα θα παρουσιαζόμαστε και καλύτεροι. Μπροστά μας έχουμε κι αυτό κοιτάμε μόνο, το παιχνίδι με το Παγκράτι και ήδη αυτό σκεφτόμαστε, για να είμαστε έτοιμοι σε μια ακόμη μάχη. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο, δεν έχει κριθεί τίποτα, ακόμη δεν μπήκαμε στον β’ γύρο, μην το ξεχνάμε. Στόχος μας είναι να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί σε κάθε αναμέτρηση, σε κάθε νέα πρόκληση, να πάμε όσο πιο ψηλά και το ταμείο θα το κάνουμε στο φινάλε για το τι πετύχαμε και τι όχι. Θεωρώ λοιπόν, Πανιώνιος και Ηρακλής είναι έτσι κι αλιώς τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο, αλλά μαζί και ο Δούκας, οι τρεις τους θα παλέψουν για την πρώτη προφανώς θέση, με πλεονέκτημα, ως τώρα για τον Πανιώνιο.».
 
 
-Πες μας για τις μεταξύ σας συνεργασίες.
«Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλο το τεχνικό τιμ, το σταφ, τους συμπαίκτες μου, την διοίκηση, τον κόσμο, υπάρχει στήριξη δεδομένη κι αγάπη. Το μυστικό είναι οι παίκτες που απαρτίζουν ένα σύνολο να έχουν τον ίδιο κοινό στόχο, να μοιράζονται τα «θέλω». Τη νίκη για την ομάδα να θέλουμε όλοι μαζί κι όχι να κοιτάει κάποιος τους αριθμούς τους. Αυτό το έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό».
 
 
-Υπάρχει ένα δυνατό σημείο της ομάδας;
«Εχουμε πολύ καλό κλίμα κι αυτό θα φαίνεται όλο και περισσότερο. Υπάρχει ενθουσιασμός και πίστη στις δυνατότητές μας. Αυτά είναι σημαντικά για μια ομάδα. O κόουτς Κουταλιανός είναι ένας προπονητής με μέλλον. Εργατικός και τελειομανής. Κι αυτό μας το μεταφέρει. Οπως και οι παίκτες έτσι πρέπει να είναι και ο τεχνικός. Ανθρωπος που δουλεύει πολύ, πάνω σε αυτό που αγαπά, πάντα στο τέλος πετυχαίνει».
 
 
Χαρισμίδης και… Αντετοκούνμπο
 
 
-Ο Χαρισμίδης φίλος κι… αδερφός; Ξεχωρίζεις παλαιότερες στιγμές;
«Είμαστε φίλοι πολλά χρόνια. Εχουμε ζήσει πολλά σε ομάδες. Εχουμε πανηγυρίσει πρωταθλήματα, ανόδους, σεβόμαστε όλες τις ομάδες που παίξαμε, τους προπονητές μας. Η συνεργασία μας με τον Τάσο, όλα αυτά τα χρόνια, είναι άψογη και ειλικρινής, όπου και αν αγωνιζόμαστε. Ξεχωριστή στιγμή ήταν σίγουρα ή μάλλον στιγμές, όταν με τα Τρίκαλα, ως ομάδα Α2, κερδίσαμε τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο (σ.σ. όταν είχε πετύχει όλως τυχαίως ο ίδιος, 16 πόντους με 4 τρίποντα, όπως και λίαν προσφάτως κόντρα στον Ηρακλή, αυτή την φορά για την Α2). Αλλά μετά, αποκλειστήκαμε στους «8» από τον ΚΑΟΔ. Και άλλη μια στιγμή βέβαια, ήταν όταν παίξαμε με τον Φιλαθλητικό, του παιδιού-θαύμα, του Γιάννη Αντετοκούνμπο, καλύπτοντας στην αναμέτρηση, μάλιστα, διαφορά 17 πόντων».
 
 
-Μερικά πράγματα για την πόλη και τον άνθρωπο που ορματίστηκε την προσπάθεια αυτή;
«Ο Αστακός είναι μια μικρή επαρχιακή πόλη, ένα όμορφο παραλιακό μέρος, με κύρια ασχολία των ανθρώπων την ιχθυοτροφεία και την κτηνοτροφία. Το μπάσκετ προέκυψε μετά το όραμα του προέδρου, Απόστολου Πανταζή, να δει την ομάδα της περιοχής του ψηλά, σε ανώτερες κατηγορίες. Και το πέτυχε. Ως πού θα φτάσει ο Αίολος, αυτό θα φανεί. Η περιοχή καμαρώνει για την ομάδα της, είναι όλοι περήφανοι».
 
 
-Πέρασες -και συνεχίζεις- χρόνια στην επαρχία (Λάρισα, Τρίκαλα, Αμαλιάδα, Αστακός), αλλά και σε αθηναϊκές ομάδες (Αγιος Θωμάς, ΔΑΣΑΛ, Παγκράτι, Ελευσίνα). Ο απολογισμός;
«Η αλήθεια είναι ότι πάντα θέλω να βρίσκω αυτό που θέλω σε μια ομάδα, από όλες τις απόψεις. Πέρασα πολύ καλά όπου και αν βρέθηκα, με ωραίες αλλά και όχι και τόσο, στιγμές. Εχω κερδίσει πολλά από άποψη διακρίσεων και τίτλων στις προηγούμενες ομάδες μου, ατομικά, αλλά και ως σύνολο, κάθε φορά. Κρατώ τα πάντα ως αναμνήσεις. Η κάθε εμπειρία είχε την δική της αίγλη σε ό,τι άφησα κι εγώ πίσω μου. Ο απολογισμός ακόμη δεν θα γίνει. Αργεί. Υπάρχει δρόμος».