Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση Κοπής της πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Αγίας Παρασκευής, παρουσία πλήθους κόσμου και των όλων των αθλητών, τόσο της ανδρικής ομάδας όσο και των ακαδημιών.

Ο πρόεδρος της Καλαθοσφαίρισης Αγίας Παρασκευής, Δημήτρης Κονταξής, έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων της περασμένης χρονιάς εκθέτοντας τα εντυπωσιακά αποτελέσματα και τις επιτυχίες όλων των τμημάτων και μεταξύ άλλων υπογράμμισε: “Χαιρετίζω και καλωσορίζω τους παριστάμενους στην όμορφη εκδήλωσή μας. Πρώτη μέριμνα της ΚΑΠ είναι πάντα οι υποδομές της. Υπάρχουν σε αυτές περίπου 300 παιδιά εκ των οποίων περίπου 150 μετέχουν στα επίσημα πρωταθλήματα των διαφόρων κατηγοριών της ΕΣΚΑ και σε διάφορα επίσημα τουρνουά (Εφήβων, Παίδων, Παμπαίδων, Μίνι και Προμίνι) αποκτώντας από πολύ νωρίς εμπειρίες επίσημων αγώνων και σκληρού ανταγωνισμού.

Βέβαια, οι επιτυχίες των Ακαδημιών και των τμημάτων Υποδομής μας δεν θα είχαν έρθει δίχως την ουσιαστική και καθοριστική συμβολή του Επικεφαλής προπονητή Γιάννη Θεολογίτη, ο οποίος κάνει εξαιρετική και θαυμάσια δουλειά.

Άποψη του συλλόγου μας είναι ότι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν είναι επιτακτική ανάγκη, λόγω των τεραστίων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας και η κάθε οικογένειά της ξεχωριστά, η συμμετοχή των νέων παιδιών στα αθλητικά δρώμενα διότι:

α. Είναι ο υγιέστερος τρόπος διαφυγής από το άγχος, τον εκνευρισμό και την απαισιοδοξία που έχει μπει σε κάθε ελληνικό σπίτι.

β. Είναι επιτακτική ανάγκη να αποκτήσουν οι νέοι μια καλύτερη παιδεία -με την ευρύτερη έννοια- για να προκύψει μια καλύτερη γενιά που θα διορθώσει και δεν θα επαναλάβει τα σφάλματα και τις λανθασμένες επιλογές που κάναμε και δυστυχώς τους κληροδοτήσαμε εμείς οι προηγούμενοι. Και ο αθλητισμός μέσα από τις διαδικασίες του -ανταγωνισμός, συνεργασία, ομαδικότητα, διεκδίκηση της νίκης, μάχη με τον αντίπαλο αλλά και σεβασμός του- είναι ο καλύτερος τρόπος για την απόκτηση τέτοιας παιδείας.

Φυσικά, το καμάρι της πόλης μας είναι η ανδρική ομάδα της ΚΑΠ και προσπαθούμε να την φτάσουμε και να την διατηρήσουμε όσο γίνεται ψηλότερα ώστε να αποτελεί πόλο έλξης για τα νέα παιδιά μας, αλλά και για να προβάλει αθλητικά την πόλη μας. Φέτος έχουμε φθάσει τόσο ψηλά -στο υψηλότερο σημείο της ιστορίας μας- που στο παρελθόν δύσκολα μπορούσαμε ακόμη και να το φανταστούμε…

Αγωνιζόμαστε στην Α2 Εθνική κατηγορία, εκπροσωπούμε την πόλη μας σε όλη την Ελλάδα και για πρώτη φορά στα αθλητικά δρώμενα της Αγία Παρασκευής ένας αγώνας ομάδος της -ο αγώνας μας με τα Τρίκαλα– μεταδόθηκε “ζωντανά” σε πανεθνικό δίκτυο μέσω της ΕΤ-1, σε όλη την Ελλάδα, κάτι που θα επαναληφθεί και στο μέλλον.

Τελειώνοντας, θέλω να ευχαριστήσω την παρούσα αλλά και τις προηγούμενες Δημοτικές αρχές για την συμπαράστασή τους στην προσπάθεια της ομάδος και εύχομαι η συμπαράσταση αυτή να συνεχιστεί και εάν είναι δυνατόν να μεγαλώσει σε όλα τα επόμενα χρόνια”.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, οι επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος και Γιάννης Σταθόπουλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου κ. Ι. Βουτσινάς και ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Τίμος Κωστόπουλος. Συγκινητική ήταν η παρουσία των παλαιών αθλητών του συλλόγου Βασιλης Παπανικολάου, Θόδωρος Βουδικλάρης και Πολύκαρπος Μπερταμίνι.

Η τελετή έκλεισε με την Κοπή της Πίτας, με το ΔΣ της ΚΑΠ να ευχαριστεί όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της ομάδας, ενώ το φλουρί… έπεσε στον Δήμο Αγίας Παρασκευής.