Από χθες (20/4) ο Ιωνικός ζει και επίσημα πια εποχές… Α1, έπειτα από μία ονειρεμένη σεζόν στην οποία έσπασε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Με τον Βαγγέλη Τσάπα στο… τιμόνι οι Νικαιώτες έγιναν μία ομάδα φόβητρο στην Α2 και «έσπασαν» όποιο ρεκόρ βρέθηκε στον διάβα τους, με πιο πρόσφατα αυτά των περισσότερων πόντων σε ένα παιχνίδι και της μεγαλύτερης διαφοράς στο σκορ. Κι αν αυτά τράβηξαν την προσοχή, υπήρξε και ένα ακόμα στατιστικό που τράβηξε την προσοχή. Ο Βαγγέλης Καράμπουλας σημείωσε 61 (!) πόντους, κάνοντας μία σπουδαία εμφάνιση σε ένα θρυλικό παιχνίδι για το ελληνικό μπάσκετ, όπου ο Ιωνικός κέρδισε με 197-116 (!) τον Εθνικό. Ο 37χρονος γκαρντ/φόργουορντ δεν είναι τυχαίος παίκτης. Όσα χρόνια βρίσκεται μέσα στα παρκέ, έχει φροντίσει να αφήσει την «σφραγίδα» του στην κατηγορία, καθώς έχει πανηγυρίσει επτά ανόδους στην πρώτη κατηγορία. Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, έχει χαρακτηριστεί και «Άρχοντας των Ανόδων».

Ίκαρος Καλλιθέας (2009-2010), Κηφισιά (2012-2013), ΑΕΚ (2013-2014), Καβάλα (2014-2015), Φάρος Κερατσινίου (2015-2016, 2016-2017) και τώρα (2018-2019) ο Ιωνικός είναι οι ομάδες στις οποίες ο Καράμπουλας έδωσε την άνοδο στην Α1. Το απίστευτο στις ανόδους που έχουν πάρει οι ομάδες του είναι το γεγονός πως τις πήραν στην πρώτη χρονιά του 37χρονου στην κάθε ομάδα. Ο Ιωνικός, βέβαια, αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση σε αυτό το στατιστικό. Κι αυτό διότι μπορεί να χαρακτηριστεί τόσο εξαίρεση, όσο και μία ακόμα σελίδα στον κανόνα που έχει δημιουργήσει ο Καράμπουλας. Από τη μία η φετινή είναι η δεύτερη σεζόν του στη Νίκαια, από την άλλη όμως ήταν η πρώτη με τον Ιωνικό στην Α2, αφού την πρώτη σεζόν του στην ομάδα πήρε την άνοδο από την Β’ Εθνική. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως όλες οι άνοδοι συνδυάστηκαν με το πρωτάθλημα στην κατηγορία, με μοναδική εξαίρεση τις δύο με τον Φάρο Κετατσινίου.

Το γεγονός πως τόσες ομάδες (διοικήσεις και προπονητές) τον έχουν προτιμήσει όλα αυτά τα χρόνια, δεν δείχνει μόνο την σπουδαία ποιότητα που έχει σαν μπασκετμπολίστας, αλλά και τον εξαίρετο χαρακτήρα του. Μιλάμε για έναν παίκτη που μπορεί να βάζει «40άρες» για… πλάκα, όμως προτιμάει να γίνεται χρήσιμος για την ομάδα του, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την δική του προβολή. Θα αποδεχθεί το ρόλο του, θα κρατήσει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια και θα είναι εκεί στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, χωρίς όμως να… εκβιάσει προσπάθειες. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως έχει κερδίσει και το βραβείο του MVP της Α2 δύο χρονιές (2010, 2013). Συνοψίζοντας, ο Βαγγέλης Καράμπουλας δείχνει πιο «γεμάτος» και έτοιμος από ποτέ και μένει να δούμε αν του χρόνου θα επιλέξει να γράψει μία ακόμα σελίδα στο βιβλίο των… ανόδων του, ή αν θα προτιμήσει να βοηθήσει τον Ιωνικό να καταπλήξει τα πλήθη και στην Α1, στην επιστροφή της ομάδας της Νίκαιας στην μεγάλη κατηγορία.