Νικηφόρα ήταν η πρεμιέρα για τον Πανιώνιο, ο οποίος έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον Σάκη Καρύδα, επικράτησε δύσκολα του Εθνικού με 81-71 στο κλειστό της οδού Αρκάκης. Ο πολύπειρος γκαρντ στις δηλώσεις του τόνισε ότι ο κόσμος ήταν αυτός που ώθησε τον «Ιστορικό» στη νίκη.

Αναλυτικά:

Την δύναμη της έδρας εκμεταλλεύτηκε ο Πανιώνιος και πέτυχε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας με αντίπαλο τον Εθνικό. Ο έμπειρος Σάκης Καρύδας ήταν ο πρώτος σκόρερ (15 πόντοι, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ) για τον «Ιστορικό» που ξεκινάει σήμερα (10/10) την προετοιμασία για τον εκτός έδρας αγώνα με την Καβάλα.

«Οι πρεμιέρες είναι δύσκολες, δυσκολευτήκαμε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού με τον Εθνικό, κάποια στιγμή ελέγξαμε το ματς, ξεφύγαμε και με 14 πόντους ενώ μετά ξαναγύρισε το παιχνίδι. Τέλος καλό όλα καλά για εμάς σημασία έχει η νίκη. Να δούμε τι λάθη κάναμε για να διορθωθούμε, ώστε να είμαστε έτοιμοι στο επόμενο παιχνίδι» υποστήριξε ο Σάκης Καρύδας και πρόσθεσε: «Σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού προσπαθήσαμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και νομίζω ότι η διάρκεια στο τέλος μας βοήθησε να έχουμε περισσότερες λύσεις και αυτό φάνηκε».

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και ο έμπειρος πόιντ γκαρντ παραδέχεται ότι είναι ο… έκτος παίκτης. «Ο κόσμος πραγματικά το λέμε όλα τα παιδιά συνέχεια, είναι ο έκτος παίκτης. Μας δίνει βοήθεια και πιστεύω ότι χωρίς αυτόν δεν θα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Τον θέλουμε κοντά μας, τον θέλουμε ακόμη περισσότερο και εμείς του υποσχόμαστε ότι θα είμαστε καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι έτσι ώστε να γεμίζει το γήπεδο σε κάθε αγώνα!» υπογράμμισε.

Τέλος, για την αναμέτρηση που ακολουθεί με την Καβάλα στο κλειστό της Καλαμίτσας, σχολίασε: «Όπως κάθε ματς έτσι και αυτό θα είναι πολύ δύσκολο εκτός έδρας. Η Καβάλα έχει ως στόχο την παραμονή αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Βλέπουμε ότι το πρωτάθλημα φέτος είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Και νομίζω θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να δουλέψουμε όλη την εβδομάδα σωστά, για να φτάσουμε στη νίκη».