Με νίκη ξεκίνησε το 2015 ο Αρκαδικός ο οποίος επικράτησε του Παγκρατίου με 85-71 και σκαρφάλωσε στην 3η θέση πιάνοντας τον Εθνικό, και πλέον την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στην Αθήνα να αντιμετωπίσει σε ένα παιχνίδι…σύγκρουση κορυφής το Ψυχικό. Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ο Γιάννης Καστρίτης δήλωσε ικανοποιημένος για τη νίκη, αλλά και την επιθετική πολυφωνία της ομάδας του.

«Καταρχήν να ευχηθούμε στον κόσμο τα καλύτερα. Καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες και σε όλους τους αθλητές. Είχαμε πει ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πάρα πολύ δύσκολο για δύο λόγους. Πρώτον γιατί προερχόμαστε από μακρά διακοπή και δεύτερον γιατί το Παγκράτι είναι μια ομάδα η οποία παίζει πραγματικά ένα ιδιαίτερο στυλ μπάσκετ για τα δεδομένα της Α2. Απαιτούσε να έχουμε πάρα πολύ μυαλό και συγκέντρωση καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα για να καταφέρουμε να κερδίσουμε. Γι’ αυτό το λόγο αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί στο μεγαλύτερο κομμάτι -αν όχι στο απόλυτο- ακολούθησαν το πλάνο και ότι ακριβώς είχαμε πει.

Αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο ίσως και το δεύτερο ημίχρονο. Είναι πολύ σημαντικό ότι ελέγξαμε τον τομέα των ριμπάουντ αφού είχαμε σχεδόν τα διπλάσια. Παράλληλα μία ομάδα όπως το Παγκράτι που αρέσκεται να τρέχει σκόραρε μόλις 4 πόντους με αιφνιδιασμό. Από την άλλη είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την επίδοσή μας στην επίθεση. Σκόραραν οι εννέα παίκτες από τους οποίους οι 5 είναι με διψήφιο αριθμό πόντων. Είχαμε πάρα πολλές ασίστ.  Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο και το γνωρίζουμε. Ακολουθεί ένα μεγάλο παιχνίδι για εμάς μέσα στην έδρα του Ψυχικού. Πρέπει να μαζευτούμε από Δευτέρα, να σκύψουμε το κεφάλι, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε τις ατέλειες μας  για να παρουσιαστούμε έτοιμοι για την συνέχεια».

 

Αναφορικά με τον ενεργό ρόλο και την «επιθετική πολυφωνία» του Αρκαδικού στο συγκεκριμένο ματς ο προπονητής του Αρκαδικού δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι έχουμε πραγματικά απεριόριστη εμπιστοσύνη  σε όλους μας τους παίκτες και συνολικά σε όλη την ομάδα. Σήμερα πραγματικά είμαστε ευχαριστημένοι από την ομαδική δουλειά και γι’ αυτό δώσαμε συγχαρητήρια στα παιδιά, αλλά καλό είναι να κλείσει αυτό το παιχνίδι γρήγορα και να προετοιμαστούμε για το δύσκολο που ακολουθεί».

 

Τέλος αναφορικά με το αν η διακοπή του πρωταθλήματος για αρκετό διάστημα μπορεί να είχε αγχώσει πριν το τζάμπολ της συγκεκριμένης αναμέτρησης την ομάδα, αναφορικά με το θα επηρεαζόταν κατά τη διάρκεια του αγώνα με το Παγκράτι ο Γιάννης Καστρίτης απάντησε λέγοντας: «Σίγουρα το σκεφτόμασταν και ήταν ένας από τους δύο λόγους που το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο. Κι αυτό γιατί ήταν μετά από μακρά διακοπή και γιατί ήταν απέναντι σε μία τόσο ιδιαίτερη ομάδα η οποία απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση στο παιχνίδι σου και ειδικά στην άμυνα. Παρόλα αυτά ανταποκριθήκαμε, κρατάμε τη νίκη και συνεχίζουμε».