Στο Ηράκλειο και στον ΟΦΗ επέστρεψε οριστικά ο Βασίλης Κιτσούλης ο οποίος μιλώντας στον «Αthletic Radio 104,2» εξήγησε τους λόγους που τον ώθησαν ώστε να επιστρέψει στην Κρήτη.

Για την απόφαση του να επιστρέψει στον ΟΦΗ:

Όσο αφορά την επιλογή από πρόπερσι που ήμουν στην ομάδα είχα δηλώσει πως ο ΟΦΗ είναι ένα μεγάλο όνομα, τον θεωρώ κάτι πολύ δυνατό. Πέρασα καλά στην ομάδα παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν. Δυστυχώς πέσαμε  σε ένα μεταβατικό στάδιο για την ομάδα. Όπως είχα πει τότε μακάρι να μπορούσαν να ξαναπαίξω στην ομάδα και να φέρουμε τον ΟΦΗ πιο ψηλά. Όλα πήγαν καλά και επέστρεψα. Δεν το κρύβω πως είχα περάσει καλά. Είναι κάτι πολύ δυνατό ο ΟΦΗ. Ένας νομός ζει για αυτή την ομάδα και πιστεύω ακράδαντα πως με την δυναμική που έχει άμα μπουν οι βάσεις μπορεί να φτάσει ψηλά σε οποιοδήποτε άθλημα.

Για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θέλει να έχει η ομάδα τη νέα σεζόν:

Αυτό βλέπω και εγώ. Έχει φτιάξει τα διοικητικά και έχουν μπει σε μια σειρά όλα τα πράγματα. Η Α2 ε;iναι μια πολύ παράξενη κατηγορία. Ο κόσμος του ΟΦΗ είναι ποδοσφαιρικός και δυστυχώς δεν το καταλαβαίνει αυτό. Ο κόουτς ξέρει καλά την κατηγορία και σε συνεργασία με την διοίκηση νομίζω πως μπορεί να γίνει κάτι και δημιουργείται κάτι καλό.Το που θα είναι το ταβάνι δεν μπορώ να το ξέρω αλλά οι ομάδα θα έχει πρωταγωνιστικούς στόχους .Μιλήσαμε με τον κόουτς, μου έδωσε να καταλάβω πως πάει για κάτι καλύτερο. Η δυναμική των ανθρώπων που ασχολούνται έχουν βελτιώσει το όνομα του ΟΦΗ και έχει ακουστεί αυτό και έξω. Ο ΟΦΗ ήταν κάτι ελκυστικό για τους παίκτες αλλά όταν βγάζεις ένα καλό όνομα προς τα έξω αυτό λειτουργεί υπέρ σου. Η ομάδα έφτασε από χαμηλά ψηλά με τον Κο Ξημέρη και τότε είχε ακουστεί το όνομα της ομάδας και οι παίκτες δεν σκέφτονταν πολύ να έρθουν. Το όνομα του ΟΦΗ ήταην από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Πλέον τα πράγματα, όσο και ωραίο μέρος να είναι η Κρήτη θελει κόπο και τρόπο για να αφήσει κανείς τον τόπο του και να έρθει στην Κρήτη. Μιλάμε για ένα επαγγελματία αθλητή που χρειάζεται κόπο για να αφήσει τον τόπο του.

Για τη νέα χρονιά και το πρωτάθλημα που έρχεται:

Πιστεύω η χρονιά θα είναι πιο ποιοτική και πιο δύσκολη. Λόγω της οικονομικής κατάστασης οι παίκτες καταλαβαίνουν κατηγορίες και δυναμώνουν τις ομάδες. Η Αθήνα έχει πιο πολλές επιλογές γιατί μπορεί να προσεγγίσει πιο εύκολα παίκτες, Πιστεύω θα είναι ένα πολύ καλό και δυνατό πρωτάθλημα. Για να πρωταγωνιστήσεις, με την εμπειρία που έχω, παίζει πολύ ρόλο η έδρα. Αν κάνουμε την έδρα μια βάση, από εκεί και πέρα θέτεις κάποιες βάσεις για παραπάνω. Το γεμάτο ΒΑΚ με το πάθος που έχουν οι φίλοι του ΟΦΗ όταν κάνεις σουτ σαν αντίπαλος θα σκέφτεσαι αν θες να το βάλεις ή όχι. Πρέπει να έρθει ο κόσμος και να βοηθήσει από τη στιγμή που βλέπει πως η ομάδα πάει για κάτι καλύτερο. Aν έρθει ο κόσμος στο ΒΑΚ μπορείς να κάνεις θαύματα.  Σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται, με το να το γεμίζουν, η ομάδα διαθέτει κατευθείαν την πιο καυτή έδρα του πρωταθλήματος. Με το πάθος που έχουν οι οπαδοί του ΟΦΗ είναι πολύ δύσκολο να περάσουν ομάδες. Αν κρατήσεις την έδρα θέτεις αμέσως τις βάσεις για το κάτι παραπάνω και πρέπει να το καταλάβουν.  Εγω δέχομαι πως ο κόσμος του ΟΦΗ είναι ποδοσφαιρικός. Η μεγάλη του έννοια είναι το ποδόσφαιρο και εύχομαι να πάνε και εκεί καλά. Απλά πιστεύω πως το όνομα του ΟΦΗ αξίζει να έχει στήριξη και στην καινούργια προσπάθεια να γεμίζει το γήπεδο.