Σε νέα… μονοπάτια θα βαδίσει φέτος ο Φιλαθλητικός μετά την άνοδο του στην Α2. Η ομάδα του Ζωγράφου προετοιμάζεται για τη πρώτη της χρονιά στο δεύτερο τη τάξη πρωτάθλημα της χώρας, με την ίδια φιλοσοφία και στρατηγική που την έφεραν μέχρι εδώ και την καταξίωσαν στον χώρο. Η παρουσία του Τάκη Ζήβα για 15η χρονιά στον πάγκο της ομάδας το εγγυάται αυτό, ενώ η διοίκηση με πολιτική χαμηλών τόνων είναι αποφασισμένη να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία και γιατί όχι να την καθιερώσει.

Ενόψει του σχεδιασμού για τη νέα αγωνιστική περίοδο, ο έμπειρος κόουτς έχει κάνει τις πρώτες εισηγήσεις του, οι οποίες περιλαμβάνουν την διατήρηση του μεγαλύτερου μέρους του περσινού βασικού κορμού. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν σταδιακά οι συζητήσεις με τους παίκτες για τις ανανεώσεις των συνεργασιών μαζί τους, ενώ επιδίωξη των ανθρώπων του Φιλαθλητικού είναι να διατηρήσει η ομάδα τον νεανικό χαρακτήρα της, αναδεικνύοντας νέα μπασκετικά ταλέντα.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται στο κλειστό του Ζωγράφου το μεταβατικό στάδιο των προπονήσεων, ενώ ενδέχεται να γίνουν και κάποιες δοκιμές νέων αθλητών.