Ο Εθνικός καταβάλλει μία σπουδαία προσπάθεια εδώ και αρκετό καιρό, ώστε να καταφέρει να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της συμμετοχής στην Basket League, χωρίς όμως αυτές να έχουν ικανοποιητικό αποτέλεσμα, στο βαθμό που απαιτείται. Η ομάδα από τον Πειραιά, μοιάζει να χάνει αυτή τη στιγμή το μεγάλο της «στοίχημα», με το Basketblog.gr να σας αναλύει με σχετικό ρεπορτάζ τους λόγους που η Α2 μοιάζει να είναι η τελική επιλογή της διοίκησης.

Η ελπίδα, όμως, «πεθαίνει πάντα τελευταία» και στον Εθνικό κάτι τέτοιο μάλλον ισχυρίζονται με την τελευταία τους ανακοίνωση. Σε αυτή, γνωστοποιούν πως κατάφεραν να κερδίσουν παράταση ολίγων ημερών, στις οποίες θα κάνουν μία τελευταία προσπάθεια, για να μπορέσουν να φανούν αντάξιοι των απαιτήσεων της μεγάλης κατηγορίας. Στην ίδια ανακοίνωση βέβαια, αναφέρουν… με νόημα πως η ομάδα έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α2 χωρίς προς το παρόν να αλλάζει κάτι.

Η παράταση, πάντως, δεν προκύπτει από κάπου και στον Εθνικό κάνουν μια αόριστη αναφορά, χωρίς να προσκομίζουν κάποιο στοιχείο που να την επιβεβαιώνει. Μάλλον για λόγους τακτικής επιδιώκουν κάτι, και η ουσία φαίνεται ότι έχει χαθεί…

Αναλυτικά:

«Η διοικούσα επιτροπή του τμήματος Μπάσκετ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΦΠΦ, ανακοινώνει τα εξής:

1. Σε πλήρη συνεννόηση με τους φορείς της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ζήτησε και έλαβε ολιγοήμερη παράταση, προκειμένου να απαντήσει στην πρόσκληση της ΕΟΚ για συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α1.

2. Η ομάδα έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή στον θεσμό του Κυπέλλου, όσο και στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, όπως προβλέπουν οι σχετικοί κανονισμοί.

Είναι προφανές, ότι η παράταση ζητήθηκε επειδή συντρέχουν λόγοι προς τούτο και οι οποίοι λόγοι, εκτέθηκαν στις συζητήσεις που έγιναν.

Η διαδικασία της συμμετοχής της ομάδας στην Α1 κατηγορία, είναι σε κρίσιμη φάση και προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα ανακοινώσιμο».

ethnikos-parata-aitisi