Το “μισό” βιβλίο του Μιχάλη Κακιούζη (“Όνειρα και Αλήθειες”) ήταν… αφιερωμένο στην ΚΑΕ ΑΕΚ, με πλείστες αρνητικές αναφορές σε όσους την διοίκησαν, ως εκ τούτου η παρέμβαση Σωκράτη Λαμπρόπουλου έχει την σημειολογία της.

Ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ και πληρεξούσιος του Γιάννη Φιλίππου με επιστολή, που μας απέστειλε χθες πήρε θέση υπέρ του βετεράνου φόργουορντ και ουσιαστικά “απάντησε” στον πρώην αντιπρόεδρο της ΚΑΕ ΑΕΚ, Κυριάκο Χήνα. Αφορμή της “αντιπαράθεσης” η επιλογή του Κακιούζη να προπονηθεί με τον Ολυμπιακό.

Ο κ. Λαμπρόπουλος έγραψε: “Ο Μιχάλης Κακιούζης είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητές που ανδρώθηκαν στην ΑΕΚ. Κυρίως σε αυτόν η ΑΕΚ έφτασε στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος το 2002, του Κυπέλλου Σαπόρτα το 2000 και των Κυπέλλων Ελλάδος 2000 και 2001. Ας μην ξεχνάμε βέβαια και το γεγονός ότι χάρη σε αυτόν η ΑΕΚ πρωταγωνίστησε επί μια δεκαετία στο ελληνικό Πρωτάθλημα και έφτασε στον τελικό της Βαρκελώνης το 1998. Ο Μιχάλης έφυγε από την ΑΕΚ όταν η ίδια δεν μπορούσε να σηκώσει το βάρος του συμβολαίου του και μάλιστα παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση ενός ποσού που άγγιζε τα 50 εκ. δραχμές. Θεωρώ συνεπώς ότι είναι πολύ άδικο να κατηγορούμε έναν αθλητή που πέτυχε τόσα πολλά πράγματα και πρόφερε τόση χαρά σε όλους μας, έναν πραγματικό ΑΕΚτζή που μεγάλωσε στη Φιλαδέλφεια και προσέφερε τα πάντα για την ΑΕΚ όσο ήταν εκεί. Θα πρέπει μάλιστα να προσεγγίζουμε με ευαισθησία τις αποφάσεις που λαμβάνει ένας επαγγελματίας αθλητής για να προσφέρει ψωμί στην οικογένειά του και να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα στο βωμό της διατηρήσεώς μας στην επικαιρότητα”.

Ο κ. Χήνας είχε γράψει χθες σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης: “Επειδή πολλοί αθλητές βλέπουν κοντόφθαλμα το σήμερα, με τη μορφή μιας αρπαχτής, μιας συγκυριακής ωφέλειας κ.λ.π., γι’  αυτό παγκόσμια είναι ελάχιστοι οι ηγέτες – σύμβολα που αναγνωρίζονται ως Εμβλήματα των ομάδων. Αδικείς τη διαδρομή σου, εδώ και καιρό, Μιχάλη. Είχες όλες τις προδιαγραφές να συμβολίζεις για πάντα μια θρυλική μορφή της ΑΕΚ”.