Ο πρωταγωνιστής των Ικάρων στην πρώτη νίκη της ομάδας των Σερρών κόντρα στον Φιλαθλητικό την προηγούμενη αγωνιστική, Χρήστος Λυμπεροπουλος, μίλησε πριν τον εντος έδρας αγώνα με τον Ηρακλή, στο διαδικτυακό κανάλι των «κυανοκίτρινων», IKAROIB.CTv.

Για την ομάδα των Ικάρων

“Είμαστε μια παρεΐστικη ομάδα, μας βοηθά και η πολη των Σερρών σε αυτό, που είναι πιο μικρή από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη και φέρνει τους παίκτες πιο κοντά. Είμαστε πιο ομαδικοί και στηρίζουμε ο ένας τον άλλο στα δύσκολα. Έχουμε σημαντικούς παίκτες και είμαστε ομάδα, χωρίς να λειτουργούμε ατομικά. Είναι καλό να ξέρεις ότι μια μέρα αν δεν «τραβήξει» κάποιος θα υπάρχει κάποιος άλλος από πίσω να σηκώσει την ομάδα”!

Για το ματς με τον Φιλαθλητικο

“Μεγάλη εμφάνιση, σπουδαία νίκη, μεγάλο σουτ. Το πίστευα, το ένιωθα, ζήτησα την μπάλα από τον coachκαι τους συμπαίκτες μου στο timeout… σηκώθηκα και το έβαλα”.

Για το πρωτάθλημα

“Έχουμε κάνει καλά παιχνίδια, εκτός από τον αγώνα της πρεμιέρας με το Ψυχικό, δικαιούμασταν κάτι καλύτερο, τώρα όμως ήρθε η πρώτη νίκη που θα μας ξεμπλοκάρει ψυχολογικά και ευελπιστώ να έχει και συνέχεια. Αν εξαιρέσεις την ΑΕΚ, τον Κοροιβο και το Ψυχικό, όλες οι υπόλοιπες ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο, θα υπάρξει μεγάλος ανταγωνισμός και πολλά ματς θα κριθούν στον πόντο”.

Για τον αγώνα με τον Ηρακλή

“Είναι ένα ματς με μια ισάξια ομάδα, που πρέπει να το πάρουμε, δεν θα είναι εύκολος αγώνας αλλά είναι στην έδρα μας και υποσχόμαστε στον κόσμο ότι θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη! Έχουμε δουλέψει πολύ, έχουμε μελετήσει αρκετά με το staff, και είναι καλό αυτό. Ο coachΟικονόμου και οι συνεργάτες του είναι κοντά σε εμάς, διότι είμαστε νέοι στην ομάδα και έχουμε και νεαρά παιδιά και χρειάζεται καθοδήγηση”.

Για την Ευρωλίγκα και τα 200 ματς του Δ. Διαμαντίδη

“Παρακολουθώ ευρωπαϊκό μπάσκετ, άλλωστε όλοι βλέπουν όχι μόνο εμείς που παίζουμε, ακόμα δεν έχω προλάβει να δω πολλά ματς, πέρα από τις Ελληνικές ομάδες όμως. Από το υψηλό επίπεδο μαθαίνεις μπάσκετ και ο ΄΄3D΄΄ είναι ένας παίκτης που πρέπει να τον παρακολουθείς για να διδάσκεσαι. Τα σουτ, οι επιθέσεις, οι αντιδράσεις στα κρίσιμα σημεία, η ψυχραιμία, η άμυνα που παίζει, πως φτιάχνει τους συμπαίκτες του… όλα τα playmakerμαθαίνουν από τον Διαμαντίδη”.