Για τη διακοπή της συνεργασίας του Βασίλη Ράλλη με την ομάδα του Ηρακλείου μίλησε ο σέντερ του συλλόγου, Δημήτρης Λόλας, τονίζοντας πως αυτός και οι συμπαίκτες του θα παίξουν για τον προπονητή τους στον επικείμενο αγώνα με το Παγκράτι.

Παράλληλα ο παίκτης των Κρητικών σχολίασε την πορεία της ομάδας και τους στόχους της για τη φετινή σεζόν, ενώ κάλεσε και τον κόσμο του Ηρακλείου να βρεθεί στο γήπεδο και να τους στηρίξει στην δύσκολη αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Λόλας στον Αthletic Radio 104.2 και την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη:

Για το πολύ σημαντικό ματς με το Παγκράτι το προσεχές Σάββατο στα «Δύο Αοράκια»:«Παίζουμε με μία ομάδα που έχουμε τον ίδιο στόχο. Και στις δύο ομάδες λείπουν οι νίκες και είναι χαμηλά στην βαθμολογία. Εμείς όμως παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να κερδίσουμε. Είναι ένα ματς κομβικής σημασίας. Πρέπει να ξεκολλήσουμε από την ουρά της βαθμολογίας. Το «πρέπει» δεν μας αγχώνει. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και έχουμε αντιληφθεί άπαντες την κρισιμότητα του ματς. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να νικήσουμε».

Για το που θα κριθεί το ματς:«Το Παγκράτι είναι μία εντελώς διαφορετική ομάδα από αυτή που αντιμετωπίσαμε στο Κύπελλο. Είναι μία μαχητική ομάδα που παλεύει όλα τα ματς. Το ματς θα κριθεί στο πάθος και στην θέληση».

Για τον κόσμο του «Ηράκλειο»:«Τους θέλουμε δίπλα μας. Κάνω έκκληση από το βήμα που μου δίνετε, εκ μέρους των παικτών, να τους καλέσω όλους το Σάββατο στα «Δύο Αοράκια» στις 17.00. Θα μας δώσει ώθηση για να πάρουμε την νίκη που θέλουμε και μας λείπει. Έχουμε δύο σερί ματς στο Ηράκλειο και μετά το Παγκράτι τους θέλουμε δίπλα μας και στο ματς με την Καβάλα. Θέλουμε νίκες πάση θυσία. Δεν χρειάζεται απογοήτευση από κανέναν και θα σηκώσουμε μαζί το κεφάλι ψηλά».

Για την αποχώρηση του Βασίλη Ράλλη  (Σ.Σ η συνέντευξη έγινε πριν την  επίσημη ανακοίνωση της ομάδας):«Τώρα το μαθαίνω από σας! Ειλικρινά δεν ξέρω κάτι και «πέφτω από τα σύννεφα». Εμείς θα παίξουμε και για τον κόουτς γιατί είναι κομμάτι της ομάδας. Την έχει στηρίξει και έχει δώσει τα πάντα όλα αυτά τα χρόνια. Δεν ξέρω τι να πω. Με βρίσκεις απροετοίμαστο και αιφνιδιάστηκα».

Για την πορεία της ομάδας:«Δεν είναι καλή και αν και δεν θέλω να βρω δικαιολογίες, το οτι πατούσαμε σε δύο κατηγορίες μας επηρέασε, Η ομάδα φτάχτηκε αργά και ακόμα δεν είναι στο 100% της. Όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται όλο και καλύτερη αφού θα δένεται περισσότερο. Δεν μας αξίζει τα αποτελέσματα και η βαθμολογική μας θέση. Πήγαμε πίσω στον σχεδιασμό αλλά θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος».

Για τον φετινό στόχο του «Ηράκλειο»:«Στόχος μας είναι να σωθούμε όσο γίνεται πιο γρήγορα και μετά ότι έρθει καλώς να έρθει. Μπορούμε να πάμε καλά και έχουμε το υλικό να τα καταφέρουμε. Είμαι σίγουρος οτι θα δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο στην συνέχεια. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο και κάθε ομάδα μπορεί να σου κάνει την ζημιά. 5-6 ομάδες θα πάνε για την άνοδο και οι άλλες βράζουν στο ίδιο καζάνι. Χρειάζεται υπομονή και διάρκεια».

Για τον ίδιο:«Το Ηράκλειο είναι μία όμορφη πόλη. Αισθάνομαι άνετα και η ομάδα είναι μία οικογένεια. Το κλειστό στα «Δύο Αοράκια» είναι ένα από τα καλύτερα που έχω παίξει. Είναι… γηπεδάρα. Σου δίνει το κάτι παραπάνω. Θέλω να το δω και γεμάτο. Η πόλη έχει τρεις ομάδες στις Εθνικές κατηγορίες, είναι… Μπασκετούπολη, και ελπίζω να πάνε καλά όλες».

Για τα… γεννητούρια του Λιανού:«Το περιμέναμε όλοι μας με αγωνία. Να του ζήσει ο μπέμπης! Όλες μας οι ευχές είναι μαζί του. Είναι… χαζομπαμπάς και το απολαμβάνει».