Από νίκη σε νίκη βαδίζει η Καβάλα επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του μεγάλου φαβορί για την άνοδο. Από τα πολύτιμα “εργαλεία” της Ένωσης ο Σωκράτης Γκέλιος, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου για το φετινό πρωτάθλημα της Α2 τους προσωπικούς του στόχους αλλά και αυτούς της ομάδας. Ο νεαρός φόργουορντ είναι ο μοναδικός στο ρόστερ που προέρχεται από τις ακαδημίες της Καβάλας. Στα 15 του έκανε ντεμπούτο στην Α1 και ήδη στα 20 του στοχεύει να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Α2 και να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Πόσο σημαντικό είναι για σένα, το ότι ο Γιάννης Τζήμας, τόσο εσένα, αλλά και τα άλλα νέα παιδιά σας εμπιστεύεται και σας δίνει χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα; “Για εμένα, αλλά και για τα άλλα παιδιά, είναι πολύ σημαντικό που μας υπολογίζει ο κόουτς και μας εμπιστεύεται. Εμείς μέσα από την προπόνηση προσπαθούμε να του δείχνουμε ότι δεν κάνει λάθος. Είναι ένας δάσκαλος για μας και μας βοηθάει καθημερινά να βελτιωνόμαστε σε πολλούς τομείς”.

Το μισό του πρωταθλήματος έχει περάσει και βρίσκεστε στην 1η θέση με δύο νίκες διαφορά από Λαύριο και Αρκαδικό, αυτό πως το διαχειρίζεστε στα αποδυτήρια; “Σίγουρα κανείς από εμάς δεν θεωρεί πως «βγήκαμε από τον πρώτο γύρο»! Υπάρχουν ακόμη 13 αγώνες και εάν δεν ήμαστε στο ίδιο καλοί όπως στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, θα βρεθούμε σε μειονεκτική θέση. Ξέρετε άλλωστε πως στο μπάσκετ αρκεί μία φάση, ένα σουτ να χαθούν όλα και εμείς θέλουμε να ήμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι”.

Εκτός από την Καβάλα, ποιες άλλες ομάδες νομίζεις πως θα παλέψουν για τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στην Α1; “Πίσω από εμάς γίνεται χαμός! Το Λαύριο, ο Αρκαδικός, η Λευκάδα, το Ψυχικό, ο Εθνικός, όλες αυτές οι ομάδες είναι ικανές να κερδίσουν παντού. Θα γίνει μάχη μέχρι τέλους”.

Τον Αετό το κερδίσατε στην Αθήνα, τώρα πως θα τον αντιμετωπίσετε; “Με ακόμη μεγαλύτερη προσοχή και σοβαρότητα, γιατί στην έδρα του ήταν πρεμιέρα, είχε άγχος, ενώ τώρα δεν έχει τίποτα να χάσει. Θα έρθει χωρίς άγχος και εμείς ήμαστε αυτοί που θα πρέπει 100% να νικήσουμε, αφού απώλειες στην Καλαμίτσα, φυσικά δε χωράνε”.

Είχε να γεμίσει έτσι η Καλαμίτσα από την…Α1! “Όντως, μου θύμισε τα μεγάλα ματς στην Α1, ο κόσμος και η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική. Μας βοήθησαν πάρα πολύ, μας αλλάζουν τη ψυχολογία, όταν το Λαύριο μείωσε στον πόντο, όλο το γήπεδο σηκώθηκε και μας χειροκροτούσε, μας δίνουν φτερά. Τους περιμένουμε φυσικά με τον Αετό το Σάββατο για να κάνουμε ένα ακόμη βήμα όλοι μαζί προς τον σκοπό μας…”.