Ο Εθνικός παρουσιάζει σήμερα (8/6) το απόγευμα (6.30) τον Φώτη Βασιλόπουλο, ολοκληρώνοντας μια μεγάλη μεταγραφή η οποία ανεβάζει επίπεδο την ομάδα, όμως την ίδια στιγμή αντιμετωπίζει ένα σοβαρότατο πρόβλημα ενόψει της νέας σεζόν. Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Φως των Σπορ“, η ομάδα του Πειραιά μένει “άστεγη” ενόψει της νέας σεζόν και βρίσκεται σε αναζήτηση γηπέδου να την φιλοξενήσει. Αναλυτικά:

“Ο Εθνικός πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή πορεία στην πρώτη του χρονιά στην Α2, όπου εξασφάλισε με άνεση την παραμονή του και έφτασε να διεκδικεί ακόμη και την άνοδο, κατακτώντας τελικώς την τιμητική τέταρτη θέση. Τα όνειρα των Πειραιωτών για τη νέα χρονιά είναι ακόμη μεγαλύτερη και στόχος των ανθρώπων που ηγούνται της δύσκολης προσπάθειας είναι η δημιουργία μιας πολύ δυνατής ομάδας που θα κάνει περήφανους και πάλι τους πολυπληθείς φίλους των “κυανόλευκων”. Ήδη ο κόουτς Βαγγέλης Βλάχος έχει αρχίσει να καταστρώνει τα σχέδια του για το νέο ρόστερ, με τη μεταγραφική λίστα να περιλαμβάνει σημαντικά ονόματα… Όλο αυτό το σκηνικό δημιουργίας έρχεται όμως σε αντίθεση με ένα τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Εθνικός και το οποίο δεν είναι άλλο από το γηπεδικό.

Ο Φάρος Κερατσινίου θα αγωνιστεί – εκτός δραματικού απροόπτου – τη νέα χρονιά στην Α2 και έχει προτεραιότητα για την χρησιμοποίηση του κλειστού. Μια συγκατοίκηση με τον Εθνικό δεν είναι εφικτή, για πρακτικούς κυρίως λόγους και έτσι οι “κυανόλευκοι” μετά από δύο χρόνια χρησιμοποίησης του “Π. Νικολαίδης”, βρίσκονται στον… δρόμο. Το πρόβλημα είναι μεγάλο δεδομένου ότι σε έναν τόσο μεγάλο Δήμο όπως ο Πειραιάς με δεκάδες ομάδες σε υψηλό επίπεδο, δεν υπάρχει ένα κλειστό μπάσκετ να φιλοξενήσει τον Εθνικό, οι άνθρωποι του οποίου αναζητούν εναγωνίως μια… στέγη για τα όνειρα τους. Η μοναδική επιλογή που υπάρχει είναι το κλειστό της Δραπετσώνας, για το οποίο έχουν γίνει ήδη κάποιες συζητήσεις χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, μιας και δεν διαφαίνεται συμφωνία για τη χρησιμοποίηση του γηπέδου.

Εάν τελικά δεν προχωρήσει αυτή η λύση, τότε η διοίκηση της ομάδας του Πειραιά θα αναγκαστεί να εξετάσει – με βαριά καρδιά – το ενδεχόμενο να “μεταναστεύσει” ο Εθνικός σε κάποιο σε άλλο Δήμο με ότι συνεπάγεται αυτό για τον σύλλογο και τους χιλιάδες φίλους του…”.