Ενα εύκολο απόγευμα πέρασε ο Ηρακλής, καθώς κέρδισε με 75-56 την Καβάλα στην Θεσσαλονίκη και έτσι έμεινε στην 2η θέση, διατήρησε την απόσταση από τους διώκτες του και παρέμεινε 2 μόνο βαθμούς πίσω από τον Ιωνικό Νικαίας. Ο προπονητής του “Γηραιού”, Κώστας Μέξας, μίλησε για την εμφάνιση απέναντι στην Καβάλα, αλλά και για την επόμενη μέρα και τόνισε ότι η ομάδα του θέλει να παραμείνει αήττητη ως το τέλος της κανονικής περιόδου και μετά να πάει στα πλέι οφ και να παλέψει για την άνοδο.

 Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Μέξα:

«Δεν μπήκαμε έτοιμοι να παλέψουμε όπως θα έπρεπε. Η Καβάλα έπαιξε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, εμείς από την πλευρά μας κάναμε πολλά εύκολα λάθη και δώσαμε ελπίδα στην Καβάλα να παλέψει το παιχνίδι μέχρι το τέλος. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν αρκετά καλύτεροι, κάναμε μόλις ένα λάθος, τρέξαμε παραπάνω και είχαμε καλύτερες επιλογές. Η άμυνα παρέμεινε σε καλό επίπεδο και θεωρητικά πιστεύω και κερδίσαμε εύκολα και δίκαια. Το θετικό σήμερα είναι ότι ο Αγγελακόπουλος και ο Γιαννακίδης, έδειξαν ετοιμότητα.

Το βασικό για εμάς είναι να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι, με αυτό το σκεπτικό θα προχωρήσουμε ως το τέλος. Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι με τον Κόροιβο Αμαλιάδας όπου και εκεί πρέπει να κερδίσουμε. Στη συνέχεια υποδεχόμαστε την Αγιά και τον Ιπποκράτη που πρέπει να τους κερδίσουμε ώστε να ισοφαρίσουμε και να πάμε στα play off. Η πορεία μας στα play off θα κριθεί στο μεγαλύτερο βαθμό από το τι θα γίνει μέσα στην έδρα μας. Μέσα από τα εναπομείναντα παιχνίδια και τις προπονήσεις θα πρέπει να προετοιμαστούμε ώστε να παρουσιαστούμε στα play off όσο καλύτεροι μπορούμε, για να πετύχουμε τον στόχο μας».

 

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΕΞΑ