Η εμπειρία του, οι αγωνιστικές του ικανότητες, η εξαιρετική σεζόν που έκανε πέρσι με τον Χολαργό αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς μνηστήρες. Ο Νίκος Παπανικολάου άλλωστε είναι ένας εξαιρετικός και πολύπειρος παίκτης, έχει κάνει μια πολύ σημαντική διαδρομή στις μεγάλες και μικρές κατηγορίες και έτσι δεν θα μπορούσε να μην τραβήξει το βλέμμα πολλών ομάδων τώρα που είναι ελεύθερος καθώς τελείωσε το συμβόλαιό του με τον Χολαργό.

Στο «ραντάρ» δύο ομάδων που έχουν βάλει ψηλά τον πήχη εν όψει του νέου πρωταθλήματος της Α2, έχει μπει ο Νικόλας Παπανικολάου!  Οι πληθωρικές εμφανίσεις του 33χρονου πάουερ φόργουορντ/σέντερ με τη φανέλα του Χολαργού, την προηγούμενη σεζόν, δεν έχουν περάσει… απαρατήρητες, καθώς ο Παπανικολάου ήταν από τους βασικούς συντελεστές της ιστορικής επιτυχίας της ομάδας των Βορείων Προαστίων που ανέβηκε για πρώτη φορά στην Α1.

Ο έμπειρος ψηλός ήταν 3ος σκόρερ, 1ος ριμπάουντερ και 1ος μπλοκέρ του Χολαργού και πολύ σύντομα θα αποφασίσει το ποιος θα είναι ο επόμενος «σταθμός» της καριέρας του.