Μία και…. αύριο έμειναν για την ολοκλήρωση της φετινής αγωνιστικής περιόδου, όμως η αγωνία καλά κρατεί σχετικά με τις δύο ομάδες που θα εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο της ανόδου.

Με το τοπίο στα… κάτω πατώματα να έχει ξεκαθαρίσει οριστικά, το ενδιαφέρον στην αυριανή (Σάββατο) 15η αγωνιστική, στρέφεται αποκλειστικά στη τριάδα της κορυφής (Φιλαθλητικός, Ν. Κηφισιά, Τρίκαλα), η οποία περνά την προτελευταία δοκιμασία της, πριν από το καθοριστικό φινάλε την άλλη εβδομάδα. Αναλυτικά:

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ: Ο πρωτοπόρος Φιλαθλητικός υποδέχεται στο κλειστό του Ζωγράφου τον ιδιαίτερα δυνατό φέτος Κόροιβο σε ένα άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι. Η αποφυγή… στραβοπατήματος είναι το μεγάλο ζητούμενο για τους παίκτες του Τάκη Ζήβα, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται τόσο για τη… ρεβάνς της βαριάς ήττας στον πρώτο γύρο (92-79), όσο για τη νίκη, έστω και με ένα πόντο που θα τους κρατήσει στη κορυφή. Απών από τους γηπεδούχους ο τραυματίας Ανδρεόπουλος. Ο Κόροιβος έχει αποδείξει ότι… χτυπάει όλα τα ματς, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Η ομάδα της Αμαλιάδας, αν και βαθμολογικά αδιάφορη αναμένεται να προσδώσει μια… άγρια ομορφιά στο ματς, με την αγωνιστικότητα και το πάθος της. Πλήγμα για τους φιλοξενούμενους ο τραυματισμός του Καρύδα (τράβηγμα), η συμμετοχή του οποίου είναι αμφίβολη.

ΛΑΥΡΙΟ – ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ: Εκτός έδρας δοκιμασία περιμένει τη Νέα Κηφισιά, η οποία φιλοξενείται στο Λαύριο από την ομώνυμη ομάδα. Οι “κόκκινοι” που θα παραταχθούν πλήρης, δεν έχουν το παραμικρό περιθώριο για… στραβοπάτημα και θέλουν εύκολα η δύσκολα να πάρουν το “δίποντο” ώστε να παίξουν την άνοδο τη τελευταία αγωνιστική στην αναμέτρηση “τελικό” με τον Φιλαθλητικό. Το Λαύριο δεν έχει κάποιο ουσιαστικό κίνητρο, όμως το γεγονός ότι είναι απαλλαγμένο από το άγχος, σε συνδυασμό με το ιδιαίτερα έμπειρο και ποιοτικό ρόστερ του, το καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο…

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΤΡΙΚΑΛΑ: Ο τρίτος της… παρέας των διεκδικητών της ανόδου, Τρίκαλα, έχει θεωρητικά το ευκολότερο έργο. Οι Θεσσαλοί φιλοξενούνται στη Κρήτη από το Ηράκλειο, σε ένα ματς με τεράστια σημασία για αυτούς και… μηδενικής για τον αντίπαλο, ο οποίος έχει ήδη αποχαιρετήσει την κατηγορία. Η ομάδα του Γιάννη Τζήμα αντιμετωπίζει πάντως με… σοβαρότητα και μεγάλη προσοχή το παιχνίδι, κόντρα πάντως σε έναν απογοητευμένο αντίπαλο, ο οποίος θα παραταχθεί μάλιστα με σημαντικές απουσίες καθώς έχουν φύγει οι δύο ξένοι του, ενώ είναι τραυματίας και ο Αγαπιάδης.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ: Το Παγκράτι θα προσπαθήσει να μαζέψει για ακόμη μια αγωνιστική τα… κομμάτια του (πολλές και σημαντικές απουσίες) και κόντρα στους Ικάρους να σταθεί με αξιοπρέπεια και αν μπορέσει να κάνει και την… υπέρβαση με μια νίκη γοήτρου. Αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι και για τους Σερραίους, που και αυτοί με την σειρά τους θα αγωνιστούν με ελλείψεις, μιας και δεν θα συμπεριληφθούν στην δωδεκάδα οι Τότσιος και Κουκάς που συνεχίζουν την αποθεραπεία για τους τραυματισμούς τους. Ο κόουτς Στάθης Καμαράκης αναμένεται να δώσει σε ακόμη μια αγωνιστική πολύ χρόνο συμμετοχής στα νέα παιδιά της ομάδας, όπως θα κάνει… αναγκαστικά και ο Δημήτρης Λιόγας.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ: Με στόχο να αποχαιρετήσει τους φιλάθλους της με μία ακόμη νίκη, η Αγία Παρασκευή υποδέχεται τον Ερμή. Στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς η ΚΑΠ έχει σαν στόχο την κατάκτηση των δύο πόντων, ώστε να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια άκρως επιτυχημένη σεζόν. Ο Ερμής αναμένεται να παραταχθεί με αρκετά νέα παιδιά στη σύνθεση του και χωρίς το βαθμολογικό άγχος, μιας και η σωτηρία έχει εξασφαλιστεί θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό…

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Το πρόγραμμα της 25η αγωνιστικής, συμπληρώνει η αναμέτρηση της Τρίπολης, ανάμεσα στον… σωσμένο πλέον Αρκαδικό και την υποβιβασμένη Νίκη. Ακόμη ένα ματς… γοήτρου για τις δύο ομάδες, οι οποίες σκέφτονται από τώρα τη νέα αγωνιστική περίοδο και το πως θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες…

Όλα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 5 μ.μ.