Μπορεί πριν από λίγη ώρα ο αντιπρόεδρος του Εθνικού, Μάνος Παγώνης, να ανακοίνωσε μέσω επιστολής την παραίτηση του, επικαλούμενος προσωπικούς και επαγγλεματικούς λόγους, όμως η διοίκηση των Πειραιωτών δεν έκανε δεκτή την απόφαση του.

Με άμεση ανακοίνωση τους, ο επικεφαλής του τμήματος Μπάσκετ του Εθνικού, Βασίλης Δέρβος, και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, Δημήτρης Καραφαντής, εξέφρασαν την επιθυμία τους για παραμονή του Μάνου Παγώνη στη θέση του αντιπροέδρου, συμπληρώνοντας πως θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα με όσο ελέυθερο χρόνο διαθέτει.

Αναλυτικά η επιστολή-ανακοίνωση του Μάνου Παγώνη:

“Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας ανακοινώσω την παραίτησή μου τόσο από το Δ.Σ. όσο και από τον θώκο του αντιπροέδρου της ομάδας Μπάσκετ του Εθνικού ΟΦΠΦ. Είναι γεγονός ότι βασανίστηκα για την απόφασή μου επί μακρόν, όμως λόγοι προσωπικοί και επαγγελματικοί με εξαναγκάζουν δυστυχώς να αποσυρθώ από τα κοινά του σωματείου.

Μέσα από την ομαδική δουλειά, την ομοθυμία, την άψογη συνεργασία και το πνεύμα φιλίας, κατορθώσαμε τα τελευταία 5 χρόνια να αναδείξουμε και πάλι την αίγλη του ιστορικού μας σωματείου, να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του συλλόγου και να ανεβάσουμε το τμήμα στην Α2 με όραμα κάποια στιγμή να αγωνιστεί την Α1, εκεί που του αρμόζει. Ευχαριστώ θερμά τον αρχιτέκτονα και αιμοδότη αυτής της προσπάθειας αλλά πάνω από όλα φίλο και συνοδοιπόρο Βασίλη Δέρβο για την τιμή που μου έκανε να μου εμπιστευτεί τη θέση του αντιπροέδρου. Ευχαριστώ επίσης τους ανθρώπους που απαρτίζουν το Δ.Σ. για την άψογη συνεργασία που είχαμε. Άλλωστε όλοι τους είναι πρώτα απ’ όλα φίλοι και μετά συνεργάτες. Παραμένω κοντά σας ως ένας απλός στρατιώτης για να πανηγυρίσουμε μαζί και άλλες επιτυχίες της αγαπημένης μας ομάδας!”.

Aναλυτικά η ανακοίνωση του Εθνικού:

“Μαζί ξεκινήσαμε το όνειρο και μαζί θα συνεχίζουμε…

Ο επικεφαλής του τμήματος Μπάσκετ του Εθνικού ΟΦΠΦ Βασίλης Δέρβος και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Δημήτρης Καραφαντής εκφράζουν την επιθυμία να παραμείνει στην θέση του αντιπροέδρου του τμήματος μπάσκετ ο Μάνος Παγώνης και γι’ αυτό τον λόγο δεν κάνουν δεκτή την παραίτηση του. Εξάλλου είμαστε πρώτα φίλοι και οι τίτλοι μεταξύ μας είναι για τυπικούς λόγους. 
Μαζί ξεκινήσαμε το όνειρο και μαζί θα συνεχίζουμε. 
Αναγνωρίζοντας όμως τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα μας από την θέση του αντιπροέδρου με όσο ελεύθερο χρόνο έχει”.