Ο Ερμής δεν έχει κάνει και το καλύτερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με τρεις ήττες σε τέσσερις αγώνες, όμως σίγουρα έχει αρκετές δικαιολογίες να επικαλεστεί. Οι τραυματισμοί και μάλιστα σοβαροί και οι απουσίες έχουν… σαρώσει από το ξεκίνημα της σεζόν το συγκρότημα του Λαγκαδά, το οποίο μετά και την ήττα από τον Φίλιππο Βέροιας, μαζεύει τα κομμάτια του ενόψει του επίσης πολύ δύσκολου εντός έδρας αγώνα που ακολουθεί με τη πρωτοπόρο ΑΕΚ.

Οι “πράσινοι” θα στερηθούν και σε αυτό το παιχνίδι – όπως όλα δείχνουν –  τις υπηρεσίες του Σίμου Ιωακειμίδη ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του, ενώ πολύ δύσκολα θα καταφέρει να αγωνιστεί και ο Μπάμπης Παρίτσης. Ο αρχηγός δεν έχει ξεπεράσει το χτύπημα στο μάτι, γεγονός που του δημιουργεί προβλήματα στην όραση και έτσι είναι και αυτός αμφίβολος. Το ίδιο ισχύει και για τον Σάββα Ηλιάδη, που έκανε έξι ράμματα στο καρπό, μετά τη σύγκρουση με τον Ακεψιμαίδη στη Βέροια και είναι άγνωστο σε τι κατάσταση θα είναι το Σάββατο.
Ο προβληματισμός στις τάξεις του τεχνικού επιτελείου είναι έντονος, όμως όσοι έχουν μείνει… όρθιοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους για το καλύτερο δυνατό κόντρα στη “βασίλισσα”.