Οι Ίκαροι Σερρών μετά και τη νίκη τους επί του Λαυρίου, πέρασαν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου τηρώντας την παράδοση που τους θέλει τα τελευταία χρόνια να προχωρούν στον θεσμό και να φτάνουν αντιμέτωποι με ομάδες από την Α1. Αυτό όμως που “καίει” περισσότερο τους Σερραίους δεν είναι άλλο από το θέμα της ανόδου στην ομάδα της Α1 και του γενικότερου… μπάχαλου που επικρατεί με τις αδειοδοτήσεις  των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος των Ικάρων Άρης Αθανασιάδης στον τηλεοπτικό σταθμό “TV EΠΙΛΟΓΕΣ“, ο πρόεδρος της ΕΟΚ κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος τον είχε διαβεβαιώσει προ ημερών ότι με βάση την υπάρχουσα κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάποιες ομάδες της Α1, οι Ίκαροι δικαιούνται την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου έκανε επίσης γνωστό ότι θα σταλεί εξώδικο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού προκειμένου να τελειώσει οριστικά την επόμενη Τρίτη το θέμα με τη χορήγηση ή μη πιστοποιητικών στα τέσσερα σωματεία της Α1 που δεν το έχουν πάρει ακόμη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Αθανασιάδης για το θέμα της συμμετοχής των Ικάρων στην Α1: “Δεύτερη χρονιά συνεχόμενη συναντάμε κάτι τέτοιο. Πέρυσι έγινε πρωτάθλημα με 13 ομάδες και στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ τόνισε ότι έγινε αδικία για τους Ικάρους. Κάτι που ο ίδιος προκάλεσε…. Φέτος, ενώ υπήρχε αλλαγή προέδρου και υπήρχαν δεσμεύσεις ότι θα κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες, ακόμη τέσσερις ομάδες δεν έχουν πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής. Έχουν καταργηθεί όλοι οι νόμοι. Εάν δε τελεσιδικήσει αυτή η ιστορία θα την κυνηγήσουμε μέχρι τέλους. Πέρυσι μας κοίμισαν.

Τα στοιχεία όμως που έχουμε και οι πληροφορίες λένε πως…αν δε καταργηθούν τα πάντα, οι Ίκαροι θα είναι στην Α1. Ξεκινήσαμε στις 25 Ιουλίου να στέλνουμε τα έγγραφα μας με τα οποία ζητούσαμε να τηρηθούν οι νόμοι και οι διαδικασίες. Επισκεφτήκαμε τον κ. Βασιλακόπουλο. Μας είχε διαβεβαιώσει πως θα προκύψει θέση στην Α1 για τους Ικάρους με τα δεδομένα που είχε. Στη συνέχεια μια τροπολογία που πέρασε για το ποδόσφαιρο όσον αφορά τις ενημερότητες, ευνόησε και το μπάσκετ και φτάσαμε σε ένα σημείο, ακόμη να περιμένουμε.

Θεωρώ ότι ο Απόλλων Πατρών, ο Πανελευσινιακός και η Καβάλα έχουν πρόβλημα και υπάρχουν και ακόμη δύο ομάδες στις οποίες θα προκύψει πρόβλημα σε 10 ημέρες“.

Όσον αφορά στις επόμενες κινήσεις της διοίκησης, ο πρόεδρος των Ικάρων τόνισε: “Θα στείλουμε εξώδικο στην Ε.Ε.Α με το οποίο θα ζητάμε η απόφαση τους την προσεχή Τετάρτη να είναι τελική διότι διαφορετικά θα κινηθούμε νομικά εναντίον τους. Δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα, δε ξέρουμε σε ποια κατηγορία θα είμαστε. Δε μπορούμε να κανονίσουμε τίποτα.

Με τον κ. Ιωαννίδη δε μπορέσαμε να βρεθούμε αλλά έκανε μια επαφή με την κ. Κόλλια που του μετέφερε το θέμα μας. Ο κ. Ιωαννίδης όμως, θέλοντας να φτιάξει το ποδόσφαιρο, μας τα… χάλασε στο μπάσκετ. Είμαστε μακριά από τα κέντρα αποφάσεων και είμαστε κάπως αδύναμοι. Για άλλους είναι πιο εύκολο. Θα ενημερώσουμε και τους βουλευτές για να κάνουν και αυτοί μια πίεση. Οι Ίκαροι είναι υπόθεση των Σερρών“.