“Κουτσουρεμένη” θα διεξαχθεί η σημερινή 11η αγωνιστική της Α2, καθώς λόγω υποχρεώσεων αθλητών στην Εθνική ομάδα των Εφήβων, αναβλήθηκαν τρία παιχνίδια. Από τα πέντε ματς που θα διεξαχθούν σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό δεν λείπει πάντως το σασπένς, καθώς επικίνδυνες εκτός έδρας αποστολές περιμένουν τις δύο πρωτοπόρους της βαθμολογίας, ενώ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρουν παρουσιάζουν και οι υπόλοιπες αναμετρήσεις. Αναλυτικά:

ΑΜΥΝΤΑΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Από τα λεγόμενα “ματς – παγίδα”, αυτό που έχει να δώσει ο πρωτοπόρος και αήττητος Πανιώνιος στο κλειστό του Υμηττού κόντρα στον Αμύντα. Σε μια έδρα όπου “λύγισαν” φέτος ισχυρές ομάδες της κατηγορίας όπως ο Φάρος Κερατσινίου και ο Δούκας, οι “κυανέρυθροι” καλούνται να δείξουν χαρακτήρα πρωταθλητή και να συνεχίσουν το αήττητο σερί τους και την πορεία προς την επιστροφή στα… σαλόνια. Οι γηπεδούχοι έχουν δείξει ουκ ολίγες φορές τα… δόντια τους φέτος και ανήκουν στις πλέον σκληρές ομάδες της Α2. Χωρίς άγχος θα προσπαθήσουν να… φονεύσουν ακόμη ένα “γίγαντα” προσθέτοντας ακόμη μια πολύτιμη νίκη στο ενεργητικό τους. Αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι ο Πανιώνιος, όμως στο μικρό κλειστό της “Πυρκάλ” πάντα μπορούν να συμβούν… Πλήρης ο Πανιώνιος, ενώ από τον Αμύντα αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Δορκοφίκη.

ΑΕΛ – ΗΡΑΚΛΗΣ: Επικίνδυνη έξοδος και για τον Ηρακλή, ο οποίος δοκιμάζεται στη Λάρισα. Η ΑΕΛ είναι σε ανοδική πορεία τις τελευταίες εβδομάδες, δείχνει να έχει προσαρμοστεί στις απαιτήσεις και τις δυσκολίες της κατηγορίας και δεδομένου ότι δεν έχει ιδιαίτερη πίεση για το αποτέλεσμα, αποτελεί ένα σημαντικό εμπόδιο για τον “Γηραιό”. Οι Θεσσαλονικείς που θα στηριχθούν στο έμπειρο και ποιοτικό ρόστερ τους δεν έχουν κανένα περιθώριο για… στραβοπάτημα και θέλουν να κάνουν “καλά Χριστούγεννα” μιας και είναι το τελευταίο παιχνίδι για το 2016 γι’ αυτούς αφού το ματς με τους Μαχητές τη 12η αγωνιστική έχει αναβληθεί.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ: Πολύ δυνατή σύγκρουση στα Βόρεια Προάστια, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν δείξει μέχρι στιγμής ότι έχουν πολλές δυνατότητες. Ο Χολαργός θέλει να κλείσει τη κακή παρένθεση της βαριάς ήττας από τον Δούκα, να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να επιστρέψει στις επιτυχίες καλύπτοντας μέρος του χαμένου εδάφους. Σε αυτό θα τον βοηθήσει σίγουρα η παρουσία του Μάρκο Πόπαντιτς που θα ντεμπουτάρει με τη φανέλα της νέας του ομάδας. Για τον Εθνικό το αποψινό παιχνίδι είναι ακόμη μία πρόκληση για να δει που φτάνουν οι δυνάμεις του και να παραμείνει σε τροχιά πλέι οφ. Ματς ακατάλληλο για προγνωστικά!

ΚΑΒΑΛΑ – Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ: Μεγάλο το ενδιαφέρον και στη Καβάλα, στη σύγκρουση δύο ομάδων με κοινό στόχο την εξασφάλιση της παραμονής. Η Καβάλα ως γηπεδούχος έχει εντονότερη την αίσθηση του “πρέπει” καθώς καλείται να εκμεταλλευτεί την έδρα της σε τέτοιου είδους ματς, όπου κάθε απώλεια μετράει… διπλά. Σημαντικό το ματς και για τους Θεσσαλούς, οι οποίοι έχουν ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Αρκαδικού και θα διεκδικήσουν με πείσμα την πρώτη εκτός έδρας επιτυχία τους. Οι δύο ομάδες είχαν μικροπροβλήματα τραυματισμών μέσα στην εβδομάδα όμως αναμένεται να παραταχθούν πλήρης.

ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΨΥΧΙΚΟ: Στο Κερατσίνι υπάρχει φαβορί και είναι ο Φάρος, ο οποίος αναζητά τη πρώτη του νίκη με τον Σάββα Συμεωνίδη στον πάγκο του. Στο τελευταίο τους ματς για φέτος (αναβλήθηκε η συνάντηση με το Παγκράτι), οι Πειραιώτες θέλουν τους δύο βαθμούς για να διατηρηθούν στη πρώτη πεντάδα και να έχουν το περιθώριο να δουλέψουν σε καλό κλίμα στο διάστημα της διακοπής. Για το Ψυχικό δεν είναι παιχνίδι “ζωής ή θανάτου”, όμως οι “σκίουροι” χρειάζονται βαθμούς στη προσπάθεια τους για εξασφάλιση της παραμονής και δεν πρόκειται να… αφήσουν το ματς εάν τους δοθεί η ευκαιρία.

Το σημερινό πρόγραμμα και οι διαιτητές (Σάββατο 17/12)

Νεάπολης Λάρ. 17.00 ΑΕΛ-Ηρακλής Ξενικάκης-Ταρενίδης Στ.-Ευφραιμίδης (Βαρνάς)

ΔΑΚ Καλαμίτσας 17.00 Καβάλα-ΓΣ Λαρισαίων 1928 Πουρσανίδης Κ.-Σιμητόπουλος-Τσιρτσιμάλης (Μπακάλης)

Νικολαϊδη 17:00 Φάρος Κερατσινίου-Ψυχικό Διαμαντής-Ζακεστίδης-Μηλαπίδης (Ελευθεριάδης)

Υμηττού 17.00 Αμύντας-Πανιώνιος Ψαριανός-Σκούτας-Καραβίτης (Μουζάκης)

Αντ. Τρίτσης 17.00 Χολαργός-Εθνικός Κατραχούρας-Πιτσίλκας Β.-Γιακείμη (Σταύρου)

Η βαθμολογία (σε 10 αγώνες)

1. Πανιώνιος 20 (10-0)
2. Ηρακλής 19 (9-1)
3. Δούκας 18 (8-2)
4. Φάρος 16 (6-4)
5. Εθνικός 16 (6-4)
6. ΑΕΛ 16 (6-4)
7. Αίολος 15 (5-5)
8. Αρκαδικός 14 (4-6)
9. Χολαργός 14 (4-6)
10. Αμύντας 14 (4-6)
11. Μαχητές 14 (4-6)
12. Ψυχικό 14 (4-6)
13. Καβάλα 13 (3-7)
14. Ηράκλειο 13 (3-7)
15. Παγκράτι 12 (2-8)
16. ΓΣΛ 12 (2-8)