Η αυλαία του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος της Α2 ανοίγει αύριο (Σάββατο) με άκρως ενδιαφέροντα παιχνίδια, με την αγωνία να έχει αρχίσει να κάνει έντονη την εμφάνιση της, ειδικότερα για τις ομάδες που παλεύουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Η μάχη… επιβίωσης στο Βόλο, αλλά και τα δυνατά παιχνίδια που έχουν να δώσουν οι πρωτοπόροι Φιλαθλητικός και Νέα Κηφισιά, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής. Αναλυτικά:

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ:

Με τον… αέρα του νικητή του ντέρμπι, ο πρωτοπόρος Φιλαθλητικός υποδέχεται στο κλειστό του Ζωγράφου τους Ικάρους και φιλοδοξεί να δώσει συνέχεια στο θετικό σερί του και να διατηρηθεί στη κορυφή. Η ομάδα του Τάκη Ζήβα έχει σαν στόχο την άνοδο και με νίκη κόντρα στους πάντα υπολογίσιμους Σερραίους θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη της. Οι φιλοξενούμενοι που επίσης έχουν ανεβασμένη ψυχολογία μετά το “διπλό” στο Λαύριο, θα παραταχθούν έχοντας επίγνωση του υψηλού βαθμού δυσκολίας της αποστολής τους, αλλά και αποφασισμένοι να κάνουν την…. έκπληξη. Θεωρητικά είναι το αουτσάιντερ, όμως το κίνητρο να ξαναμπούν δυνατά στο παιχνίδι της ανόδου, αλλά και η δίψα για ρεβάνς της ήττας του πρώτου γύρου (77-80), τους καθιστά ιδιαιτέρως επικίνδυνους.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ:

Η Νέα Κηφισιά παίζει πλέον με την… πλάτη στο τοίχο. Μετά την ήττα στο ντέρμπι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα απώλεια και μοναδικός στόχος στην Αγία Παρασκευή, κόντρα στην ομώνυμη ομάδα είναι η νίκη. Οι φιλοξενούμενοι που αναμένεται να παραταχθούν πλήρης, νιώθουν… καυτή πίσω τους την ανάσα των Τρικάλων και θα προσπαθήσουν να… καθαρίσουν γρήγορα το παιχνίδι και να μην δώσουν περιθώρια στον αντίπαλο να τους απειλήσει. Η “Αγία” βρίσκεται κοντά στην επίτευξη του στόχου της σωτηρίας και όπως έδειξε και κόντρα στον Κόροιβο όταν αγωνίζεται χωρίς άγχος και μέσα στην έδρα της, μπορεί να κάνει ζημιές… Οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν για ακόμη ένα ματς στη διάθεση τους, τους ανέτοιμους Κορωνίδη και Μαναβόπουλο.

ΛΑΥΡΙΟ – ΤΡΙΚΑΛΑ:

Ακόμη ένα… πολλά υποσχόμενα παιχνίδι στο Λαύριο, με τη τοπική ομάδα να κοντράρεται με τα ανεβασμένα τις τελευταίες αγωνιστικές Τρίκαλα. Εκ διαμέτρου αντίθεση η ψυχολογία των δύο ομάδων, με τους γηπεδούχους να προέρχονται από ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων και τους Θεσσαλούς να βαδίζουν από επιτυχία σε επιτυχία, γεγονός που τους έχει φέρει στη δεύτερη θέση. Αμφότεροι θέλουν για διαφορετικούς λόγους τη νίκη και όλα δείχνουν ότι το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες, ανάμεσα σε δύο ομάδες που μπορούν να παίξουν θεαματικό μπάσκετ.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ:

Το Παγκράτι έμεινε πίσω στο κυνήγι των πρώτων θέσεων μετά και την ήττα από τα Τρίκαλα και θα προσπαθήσει να καλύψει κάπως το χαμένο έδαφος με ένα “διπλό” στο Ηράκλειο. Η αποστολή των “ροσονέρι” κόντρα στο συγκρότημα της Κρήτης μόνο εύκολη όμως δεν είναι, καθώς οι γηπεδούχοι είναι ιδιαιτέρως υπολογίσιμοι, ειδικά μέσα στο σπίτι τους, ενώ έχουν και ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη – βάλσαμο επί της Νίκης. Στα αρνητικά του Ηρακλείου, η κούραση από το ματς της Τετάρτης, καθώς σε αυτό το επίπεδο οι ομάδες δεν έχουν συνηθίσει να δίνουν δύο παιχνίδια σε μια εβδομάδα.
Το παιχνίδι θα καλυφθεί “ζωντανά” από το kretaworldbasket.gr.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ:

Ματς ζωτικής σημασίας διεξάγεται στη Τρίπολη, με τον Αρκαδικό να υποδέχεται τον Ερμή Λαγκαδά. Η σωτηρία είναι ο μεγάλος στόχος των δύο ομάδων που θα τα δώσουν όλα για τη νίκη. Στον αγώνα του πρώτου γύρου οι “πράσινοι” είχαν επικρατήσει με 85-71 και η διαφορά αναμένεται να παίξει και αυτή σημαντικό ρόλο στη προσπάθεια για παραμονή. Ο Ακραδικός έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα, όμως ο Ερμής που προέρχεται από εννέα συνεχής ήττες, θα έχει για πρώτη φορά στον πάγκο του τον Τάκη Ξουρίδα και συνήθως μια αλλαγή προπονητή λειτουργεί θετικά…

ΟΦΗ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ:

Στο ΒΑΚ, ο ΟΦΗ “μονομαχεί” με τον Κόροιβο. Διαφορετικοί οι στόχοι για τους δύο αντιπάλους, με τους Κρητικούς να… καίγονται για το “δίποντο” προκειμένου να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη και την ομάδα της Ηλείας για να επανακάμψει βαθμολογικά και να παραμείνει στις υψηλές θέσεις. Ο ΟΦΗ θα στερηθεί για ακόμη μια φορά τις υπηρεσίες του ανέτοιμου Παπαδάκη, ενώ ο Κόροιβος θα αγωνιστεί πλήρως, καθώς ο Μαγιτόμπε ξεπέρασε τον τραυματισμό του και τέθηκε στη διάθεση του Βασίλη Νιπεργιάλη.
Και αυτή η συνάντηση θα καλυφθεί σε “live streaming” από το kretaworldbasket.gr.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ –  ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ:

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής συμπληρώνει το ματς “ζωής η θανάτου” του Βόλου, με τη Νίκη να φιλοξενεί τη Δόξα Λευκάδας. Αν και έχουμε ακόμη μπροστά μας έναν ολόκληρο γύρο, ο χαμένος της συνάντησης θα βρεθεί πλέον σε εξαιρετικά δύσκολη θέση για την σωτηρία του. Ειδικότερα για τους γηπεδούχους το παιχνίδι είναι πραγματικός “τελικός”, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα… βουλιάξουν στον πυθμένα της βαθμολογίας και με ένα δύσκολο πρόγραμμα μπροστά τους. Το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στο πάθος για τη νίκη, ενώ τον δικό της ρόλο θα παίξει και η τελική διαφορά, με την ομάδα της Λευκάδας να έχει επικρατήσει στο ματς του πρώτου γύρου με 76-74.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ, εκτός από τη συνάντηση του ΟΦΗ με τον Κόροιβο, όπου το τζάμπολ ορίστηκε για τις 4 μ.μ..