Η αυλαία του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Α2 πέφτει με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο.

Η 13η αγωνιστική, μπορεί να θεωρείται… γρουσούζικη για πολλούς, όμως είναι σίγουρα… τυχερή για τους φίλους του μπάσκετ οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επτά πολύ σημαντικά παιχνίδια, με το ντέρμπι κορυφής του Ζωγράφου να κλέβει τη παράσταση. Αναλυτικά:

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ – Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ:

Στο κλειστό του Ζωγράφου κοντράρονται οι δύο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες της Α2, που έχουν σαν κοινό στόχο την άνοδο στην Α1. Ο Φιλαθλητικός υποδέχεται τη Νέα Κηφισιά, σε ένα… ξεκαθάρισμα λογαριασμών, με την κορυφή να χωράει μόνο έναν, ο οποίος και θα πάρει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Ασφαλώς και πρόκειται για ένα παιχνίδι ακατάλληλο για προγνωστικά, το οποίο μπορεί να μην κρίνει από τώρα την άνοδο, όμως θα παίξει σημαντικότατο ρόλο στην εξέλιξη του φετινού “μαραθωνίου”. Το Αθηναϊκό κλειστό αναμένεται να γεμίσει ασφυκτικά και το γεγονός ότι οι δύο αντίπαλοι θα έχουν όλα τα “όπλα” τους σε πλήρη παράταξη, αφήνει υποσχέσεις για ένα συναρπαστικό παιχνίδι.

Ξεχωριστό χρώμα στη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στην… περίεργη για τη κατηγορία ώρα της μίας μεσημεριανής, το γεγονός ότι θα υπάρχει και τηλεοπτική κάλυψη από το κρατικό κανάλι. Ευκαιρία να αποδείξει στο ευρύ κοινό η Α2, ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε θέαμα και σασπένς από τη μεγάλη κατηγορία.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΤΡΙΚΑΛΑ:

Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά και συγκεκριμένα στο Μετς, διεξάγεται ακόμη ένα μεγάλο παιχνίδι. Οι “ροσονέρι” έχουν δυνατότητες για ψηλότερα και θέλουν να το αποδείξουν μπροστά στο κοινό τους, αφήνοντας οριστικά πίσω τους την ήττα στις Σέρρες. Απέναντι τους θα βρουν μια από τις πολύ δυνατές και ποιοτικές ομάδες της κατηγορίας, η οποία βρίσκεται σε σταθερά ανοδική αγωνιστική πορεία. Οι Θεσσαλοί έχουν και ένα επιπλέον κίνητρο, καθώς αν καταφέρουν να φύγουν με το “διπλό”, θα… σκαρφαλώσουν στην προνομιούχο δεύτερη θέση, δεδομένου ότι την ίδια στιγμή παίζουν οι δύο πρωτοπόροι από τους οποίους τους χωρίζουν μόνο ένας βαθμός.

ΛΑΥΡΙΟ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ:

Στο Λαύριο, η τοπική ομάδα καλείται να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά από δύο συνεχή άτυχα αποτελέσματα, κόντρα σε ένα αντίπαλο όπως οι Ίκαροι Σερρών, που έχουν σαν ξεκάθαρο στόχο την άνοδο. Πολύ σημαντικό ματς από βαθμολογικής άποψης, ανάμεσα σε δύο ομάδες που μπορούν να προσφέρουν και θέαμα. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα θα παραταχθούν οι δύο αντίπαλοι, με τους φιλοξενούμενους να προέρχονται από μια σπουδαία νίκη επί του Παγκρατίου και έχουν σίγουρα ανεβασμένη ψυχολογία.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ:

Δύσκολη δοκιμασία για τον φορμαρισμένο Κόροιβο, ο οποίος θέλει να εδραιωθεί στην τριάδα της κορυφής. Κόντρα στο υπολογίσιμο συγκρότημα των Βορείων Προαστίων της Αθήνας, η ομάδα της Αμαλιάδας θέλει να δώσει συνέχεια στη μεγάλη νίκη επί του Φιλαθλητικού και να σκαρφαλώσει ψηλότερα. Οι γηπεδούχοι από την άλλη έχουν σαφώς λιγότερο άγχος, καθώς η πολύ καλή μέχρι στιγμής πορεία τους, τους έχει φέρει σε απόσταση… ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. ΚΑΠ και Κόροιβος πάντως έχουν μεγάλη και… χιτσκοκική ιστορία στις Εθνικές κατηγορίες, μιας και η παράδοση των μεταξύ τους αναμετρήσεων θέλει την ΚΑΠ να επικρατεί στο “νήμα” μέσα στην Αμαλιάδα και αντίστοιχα τον Κόροιβο να φεύγει νικητής από το Κοντόπευκο στον πόντο.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ:

Ματς… ζωτικής σημασίας στη Τρίπολή, ανάμεσα σε δύο ομάδες με κοινό στόχο τη σωτηρία. Ο Αρκαδικός υποδέχεται τη Δόξα Λευκάδας και θέλει πάση θυσία τη νίκη προκειμένου να παραμείνει εκτός της γραμμής του υποβιβασμού και να βάλει από κάτω του έναν εκ των βασικών ανταγωνιστών του. Η ομάδα της Λευκάδας θα παραταχθεί με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ και θα κυνηγήσει το πρώτο της “διπλό”, το οποίο θα της προσθέσει πολύτιμο βαθμολογικό οξυγόνο.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ:

Ακόμη μια μάχη επιβίωσης διεξάγεται στο “Λίντο”, στη Κρήτη, με το Ηράκλειο να κοντράρεται με τη Νίκη Βόλου. Γνώριμες από την περσινή τους συνύπαρξη στη Β΄ Εθνική οι δύο ομάδες, θέλουν να κλείσουν με νίκη τον πρώτο γύρο και να προσθέσουν δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνουν να κρατηθούν στην κατηγορία. Λόγω έδρας ίσως, οι Κρητικοί έχουν ένα μικρό προβάδισμα, όμως η Νίκη έχει αποτινάξει από πάνω της τη ταμπέλα του “λούσερ” και σίγουρα θα παλέψει μέχρι τέλους για τη νίκη.

ΟΦΗ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ:

Την… τιμητική της έχει αυτή την αγωνιστική Κρήτη, καθώς στο “ΒΑΚ”, συμπληρώνεται την Κυριακή το πρόγραμμα της ημέρας.  Ο ΟΦΗ φιλοξενεί τον Ερμή Λαγκαδά, σε ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, με τα περιθώρια να έχουν στενέψει ιδιαίτερα στην προσπάθεια που κάνουν για αποφυγή του υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι ειδικότερα, δεν θέλουν ούτε να… σκέφτονται περίπτωση νέας απώλειας, καθώς βρίσκονται ήδη στον πυθμένα. Από την άλλη οι “πράσινοι” μετράνε οκτώ συνεχόμενες ήττες και μια ένατη θα αποτελέσει απαρχή για σημαντικές εξελίξεις στο εσωτερικό της ομάδας, γεγονός που καθιστά και για αυτούς το παιχνίδι ζωτικής σημασίας.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ., εκτός από το ντέρμπι του Ζωγράφου που το τζάμπολ ορίστηκε στις 1 μ.μ. και θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη (ΕΤ-1).

Η αναμέτρηση ΟΦΗ – Ερμής Λαγκαδά θα γίνει τη Κυριακή (20/01) και θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ. 

Το “kretaworldbasket.gr” θα έχει πολύ δουλειά το διήμερο καθώς θα καλύψει με “live streaming” τόσο το ματς του Σαββάτου (Ηράκλειο – Νίκη Βόλου), όσο και αυτό της Κυριακής (ΟΦΗ – Ερμής).