Μετά από μία αρκετά καλή χρονιά στο Δούκα, ο Στέλιος Χάλαρης πήρε… προαγωγή στο Φιλαθλητικό, τη φανέλα του οποίου θα φορά την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Ο νεαρός παίκτης θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Τάκη Ζήβα με σκοπό να… ακολουθήσει το παράδειγμα των προκατόχων του στο στρατόπεδο της αθηναϊκής ομάδας και να κάνει το άλμα για την πρώτη τη τάξει κατηγορία.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των “κόκκινων” μίλησε στο basketblog για τη μετακίνησή του στο Φιλαθλητικό, τις συγκρίσεις με την περσινή ομάδα, αλλά και τη βοήθεια που του έδωσε ο κόουτς Γιώργος Γιαννόπουλος κατά την συνύπαρξή τους στο Δούκα.

Ο Φιλαθλητικός είναι μία ομάδα με παράδοση στο να αναδεικνύει ταλέντα και αυτό πιστεύω πως θα με βοηθήσει γιατί είμαι σε μία ηλικία που πρέπει να πάρω παιχνίδια και εμπειρίες. Είναι ωραίο το κλίμα της ομάδας, όλοι είναι μία παρέα, εντός κι εκτός γηπέδου”, δήλωσε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος στο αν μπορούν οι “κόκκινοι” να κάνουν μία εξίσου εντυπωσιακή πορεία με την περσινή: “Πάντα όταν μία ομάδα είναι καινούργια, πρώτα απ’ όλα πάει να πετύχει το στόχο της παραμονής και στην πορεία, άμα βγει να κοιτάξει την άνοδο. Έτσι κι εμείς…”.

Το φετινό καλοκαίρι όλα τα “αστέρια” του Φιλαθλητικού έκαναν το βήμα παραπάνω στην καριέρα τους υπογράφοντας συμβόλαια με ομάδες της Α1. Πως λειτουργεί αυτό για τον Στέλιο Χάλαρη; “Είναι μεγάλο κίνητρο. Όλα τα παιδιά πήγαν σε μεγαλύτερη κατηγορία. Ελπίζω να κάνω μία καλή χρονιά και ο Φιλαθλητικός να αποτελέσει το σκαλοπάτι για τη συνέχεια της καριέρας μου“, είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε μιλώντας για… τη βοήθεια που του έδωσε ο Δούκας την περσινή σεζόν:

“Ο κόουτς Γιαννόπουλος με βοήθησε πάρα πολύ, κυρίως στο να πάρω χρόνο συμμετοχής στη θέση “4”, εκεί που νιώθω πιο άνετα. Μου φέρθηκαν πάρα πολύ καλά όλοι στην ομάδα, ο κόουτς ήταν πάντα δίπλα μου και το κυριότερο είναι ότι με βοήθησε να δείξω κάποια πράγματα στο παρκέ και να αποκτήσω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση”.