Ενισχυμένο με τον Άλφα Ντιαλό θα παραταχθεί στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι του Σαββάτου (5 μ.μ.) κόντρα στον Κόροιβο το Ηράκλειο. Ο νεαρός σέντερ που ενσωματώθηκε μόλις προχθές στις προπονήσεις της Κρητικής ομάδας, είναι σαφώς ανέτοιμος, όμως τα πολλαπλά προβλήματα τραυματισμών και οι απουσίες δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στον κόουτς Βασίλη Ράλλη, από το να τον συμπεριλάβει στην αποστολή.

Η παρουσία ενός ψηλού παίκτη σαν τον Ντιαλό είναι απαραίτητη στη παρούσα φάση, έστω και για λίγα λεπτά, καθώς το κενό στη φροντ λάιν μετά την απώλεια του Γιοβάνοβιτς αλλά και τον τραυματισμό του Μπόγιαν Πέλκιτς πρέπει κάπως να καλυφθεί. Όσον αφορά στον τελευταίο, ο 29χρονος πάουερ φόργουορντ δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του (διάστρεμμα) και η συμμετοχή του είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Στα πλάνα του τεχνικού τιμ δεν συμπεριλαμβάνεται για ακόμη ένα παιχνίδι ο Γιάννης Στεφανάκης, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στην μέση, ενώ εκτός αγώνα έχει τεθεί και ο Μανώλης Σωχωράκης. Ο 24χρονος γκαρντ κλήθηκε να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία στην Αυλώνα (τεθωρακισμένα), προσθέτοντας ακόμη ένα πρόβλημα στους ανθρώπους της Ηρακλειώτικης ομάδας, καθώς είναι άγνωστο το πότε θα καταφέρει να πάρει μετάθεση στη Κρήτη (και αν), προκειμένου να συμμετέχει στις προπονήσεις και τους αγώνες.