Το αυριανό (Τετάρτη 24/9) παιχνίδι του Παγκρατίου με τον Απόλλωνα Πάτρας στο κλειστό του Μετς είναι σπουδαίας σημασίας για τους “ροσονέρι”. Όχι τόσο για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας (άλλωστε ο θεσμός αντιμετωπίζεται σαν μια καλή ευκαιρία για δυνατά παιχνίδια προετοιμασίας ενόψει του πρωταθλήματος), αλλά γιατί θα είναι η πρώτη φορά μετά από επτά ολόκληρα χρόνια που το Παγκράτι θα αντιμετωπίσει ομάδα της Α1.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2007 (συγκεκριμένα 30/9), όταν οι “ροσονέρι” είχαν τεθεί αντιμέτωποι για τελευταία φορά με ομάδα της μεγάλης κατηγορίας. Ο λόγος για την Ολύμπια Λάρισας, η οποία είχε φύγει νικήτρια από το Μετς με 60-50, στα πλαίσια της β΄ φάσης του Κυπέλλου. Έτσι, το αυριανό ματς με τον Απόλλωνα Πάτρας αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για τους φίλους της ομάδας, που αναμένεται να δώσουν βροντερό παρών στο κλειστό, προκειμένου να δουν και πάλι τον ιστορικό σύλλογο κόντρα σε αντίπαλο από την Α1.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, το Παγκράτι θα παραταχθεί πλήρες, καθώς στη διάθεση του κόουτς Ντίνου Καλαμπάκου τέθηκε και ο Αλέξανδρος Ράπτης, ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί στο παιχνίδι με τη Δόξα Λευκάδας αφού απουσίαζε για επαγγελματικούς λόγους.