Ο Αρκαδικός, βιώνει τις πιο ένδοξες μέρες της ιστορίας του, έχοντας επιτύχει το στόχο που είχε θέσει από την αρχή της σεζόν. Αυτός, δεν ήταν άλλος από την άνοδο στην Basket League, με τους Τριπολιτσιώτες να «ξεσπούν» δικαιολογημένα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Η τυπική κατάληψη της δεύτερης θέσης, ήρθε μάλιστα ύστερα από την εντός έδρας νίκη με έναν άμεσο ανταγωνιστή, το Ψυχικό.

Ο Νίκος Χατζής, ήταν από τους παίκτες που έβαλαν «φαρδιά-πλατιά» τη «σφραγίδα» τους στην επίτευξη του μεγάλου γεγονότος, σκοράροντας 14 πόντους με το εκπληκτικό ποσοστό των 10/11 βολών. Το παιχνίδι του, ως συνήθως, είχε μεγαλύτερη διάσταση, παρότι αυτό δεν αποτυπώνεται στους αριθμούς της στατιστικής, με την εμπειρία και την ψυχραιμία του να μεταδίδουν στους υπόλοιπους τη βεβαιότητα για το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό, άλλωστε, είναι στοιχείο που ο ίδιος προσφέρει στο συγκεκριμένο σύνολο, από την αρχή της σεζόν, αποτελώντας σημαντικό στέλεχος αυτού του ρόστερ, παρότι τον Ιούνιο θα κλείσει τα 39 του χρόνια.

Η διάθεσή του, επίσης, για το μπάσκετ είναι… ακόρεστη και αυτό αποτυπώνεται στο γεγονός της υπογραφής του συμβολαίου του το περασμένο καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, η συμφωνία ισχύει για συνολικά δύο χρόνια, με την προϋπόθεση η ομάδα να ανέβαινε στην κορυφαία κατηγορία από την πρώτη κιόλας αγωνιστική περίοδο. Εδώ και αρκετό καιρό, πάντως, είχε εκφράσει από εδώ την επιθυμία του να συνεχίσει στην ίδια ομάδα και την επόμενη σεζόν, αν βέβαια όλα έβαιναν σύμφωνα με όσα είχαν υπογραφεί. Σε χθεσινή του επικοινωνία με το Basketblog.gr, φρόντισε να τονίσει ξανά την πρόθεσή του αυτή.

Επομένως, μετά από έναν χρόνο μακριά από τα μεγάλα «σαλόνια» (σεζόν 2013-2014 με τον Ηλυσιακό), ο έμπειρος γκαρντ φαίνεται να επιστρέφει, έχοντας ως προσωπική αποστολή όχι μόνο να βοηθήσει τον Αρκαδικό να παραμείνει στην Α1, αλλά και να κερδίσει τη θέση του σε αυτή, μεταλαμπαδεύοντας τη δική του γνώση.