Η μεγάλη ημέρα για την ομάδα Α που θα συμμετάσχει το πρωτάθλημα της Basket League και θα πάρει την θέση της Κηφισιάς έφτασε, με τον Αρκαδικό να διατηρεί τις δικές του πιθανότητες να είναι η ομάδα που θα συνεχίσει για δεύτερη χρονιά στην μεγάλη κατηγορία.

Ωστόσο οι Αρκάδες, έχοντας ένα σοβαρό προφίλ όλα αυτά τα χρόνια έχουν κάνει τις επαφές τους για το ενδεχόμενο της Α2, έχοντας συζητήσει με αθλητές που έχον φορέσει την φανέλα της ομάδας. Έτσι, αν ο Αρκαδικός συνεχίσει στην δεύτερη τι τάξει κατηγορία, και παρά τα πολλά σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είναι πλέον πιθανό να παρουσίασε μια ομάδα που να μπορεί να σταθεί στο πρωτάθλημα, καθώς αρκετοί αθλητές περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο. 

Έτσι, παίκτες σαν τον εμβληματικό Γιώργο Κοψαύτη και τον Δημήτρη Πίνη που επέστρεψε για προσωπικούς λόγους στην Τρίπολη προπονούνται ώστε να μπορούν να συντηρηθούν, ενώ και ο Κώστας Εζόμο παρά τις προτάσεις που έχει περιμένει τους Αρκάδες.

Επίσης είναι πολύ πιθανό να επιστρέψουν στην ομάδα και οι Γιάννης Προδρόμου και Θοδωρής Τσιότρας, δημιουργώντας αρχικά μια πολύ δυνατή πεντάδα. Όλα αυτά ωστόσο θα λάβουν τόπο μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο με την 14η ομάδα της Α1.