Κάθε αρχή και δύσκολη και αυτό ταιριάζει στο εγχείρημα της διοίκησης των Ικάρων Σερρών να δημιουργήσουν έναν σύλλογο λαϊκής βάσης, που θα στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στους φιλάθλους και τη τοπική κοινωνία. Η συμμετοχή του κόσμου στο κάλεσμα του Ικάρου για συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης δεν ήταν μεγάλη, όμως ανταλλάχθηκαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες απόψεις, κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ κοινή συνισταμένη όλων ήταν η διεκδίκηση της ανόδου στην Α1, μέσω της τρίτης θέσης που κατέλαβε η ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα.

Γι’ αυτόν τον λόγο θα συσταθεί επιτροπή της διοίκησης που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το θέμα της Α1, πιέζοντας με όποιο τρόπο μπορεί τους ιθύνοντες για να ξεκαθαρίσει άμεσα το θέμα.

Οι Σερραίοι εκτιμούν ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ανέβει η ομάδα κατηγορία, καθώς υπάρχουν ομάδες στην Α1 (αναφέρθηκε συγκεκριμένα το Περιστέρι), που δύσκολα θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά συμμετοχής. Επί τάπητος τέθηκε και το θέμα του γηπέδου και αποφασίστηκε ότι αρμοδιότητα της επιτροπής που θα συσταθεί θα είναι οι επαφές με τον Δήμο των Σερρών προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες βελτίωσης στο κλειστό της πόλης για να πληροί τις προϋποθέσεις που προβλέπει η λίγκα.

Όπως ειπώθηκε, οι ιθύνοντες των Ικάρων θέλουν να κάνουν “χορηγό” της ομάδας τους φιλάθλους, στα πρότυπα του ποδοσφαιρικού Άρη. Η συγκέντρωση όσο το δυνατών περισσότερων μελλών από την τοπική κοινωνία, τα οποία θα καταθέτουν μια ετήσια συνδρομή είναι μια από τις βασικές ιδέες, ενώ σίγουρα θέλει αρκετή δουλειά το πως θα προσεγγιστεί ο φίλαθλος κόσμος των Σερρών προκειμένου να συμβάλει στο δύσκολο αυτό εγχείρημα. Άπαντες έκριναν επιβεβλημένη την συσπείρωση του φίλαθλου κόσμου των Σερρών γύρω από την ομάδα, καθώς είναι ο μοναδικός τρόπος να ανταποκριθεί οικονομικά η ομάδα σε ιδιαίτερα δύσκολες εποχές, μετά και την απουσία επιχορήγησης από την Πολιτεία.

Ο πρόεδρος των Ικάρων κ. Άρης Αθανασιάδης τόνισε ότι τη  τελευταία τριετία έχει ξοδευτεί σχεδόν 1 εκατομμύριο Ευρώ, ενώ υπάρχει ένα σημαντικό οικονομικό άνοιγμα από τη τελευταία αγωνιστική περίοδο.

Πρόταση για μετονομασία

Μια πρόταση η οποία θα συζητηθεί αρκετά είναι η μετονομασία των Ικάρων Σερρών σε “Πανσερραικό“, ένα όνομα με σαφώς μεγαλύτερο αντίκτυπο στη πόλη και τους φιλάθλους, λόγω της παρουσίας της ποδοσφαιρικής ομάδας, η οποία έχει σίγουρα μεγαλύτερη δυναμική και έρισμα στον κόσμο.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα των τμημάτων υποδομής και της καλύτερης δυνατής λειτουργίας τους, ενώ ο προπονητής των Ικάρων Στάθης Καμαράκης υπογράμμισε ότι κάθε γονιός πρέπει να γίνει μέλος, έτσι ώστε να βγουν νέοι παράγοντες.

Το νέο Δ.Σ.

Μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης έγινε γνωστό και το νέο Δ.Σ. των Ικάρων το οποίο αποτελείται από δέκα μέλη, επτά τακτικά και τρία αναπληρωματικά. Αναλυτικά, η νέα διοίκηση αποτελείται από τους: Αθανασιάδη Αριστείδη, Δεσποτίδη Ιωάννη, Παναγιώτου Αναστάσιο, Καπλανίδη Στέφανο, Ρήγα Δημήτριο, Νικολαΐδη Ηλία, Σωτηρίου Νικόλαο, Ανδρικάκη Παναγιώτη, Σπυρόπουλο Παναγιώτη, Παπαδόπουλο Αθανάσιο.

Tags:
Σέρρες