Στο Παγκράτι άφησαν γρήγορα πίσω τους την βαριά ήττα στη Καβάλα και πλέον επικεντρώνονται στη συνέχεια των υποχρεώσεων τους και στον εντός έδρας αγώνα που ακολουθεί με τον Εθνικό (Σάββατο 10/12). Οι “ροσονέρι” μετράνε το απόλυτο στο Μετς (τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες) και στόχος είναι η επιστροφή στις επιτυχίες διατηρώντας έτσι αλώβητο το “κάστρο” τους. Στη δύσκολη προσπάθεια κόντρα στους πρωτοπόρους Πειραιώτες, που αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, το Παγκράτι θα έχει στη σύνθεση του τον Άλκη Παππά, ο οποίος επέστρεψε στις προπονήσεις. Ο 25χρονος πλέι μέικερ ξεπέρασε τη βαριά ίωση που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες και του στοίχησε τη συμμετοχή στον αγώνα με τη Καβάλα και έχει τεθεί κανονικά στη διάθεση του κόουτς Ντίνου Καλαμπάκου.

Όσον αφορά στον έτερο απόντα της προηγούμενης αγωνιστικής, Σωκράτη Ψαρόπουλο, οι πιθανότητες συμμετοχής του το Σάββατο είναι μοιρασμένες. Ο γκαρντ των “ροσονέρι” εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις στον αχίλλειο και ακολουθεί πιο χαλαρό πρόγραμμα προπονήσεων και όλα δείχνουν ότι η τελική απόφαση για το αν θα αγωνιστεί θα παρθεί τη τελευταία στιγμή.
Στο μεταξύ, το Παγκράτι κλήθηκε σε απολογία στον αθλητικό δικαστή της ΕΟΚ για τα όσα επιβαρυντικά έγραψαν οι διαιτητές στο φύλλο αγώνα της αναμέτρησης με τον Ηλυσιακό, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής.