Μετά τις πέντε συνεχόμενες νίκες, η ψυχολογία στους Ικάρους έχει ανέβει αισθητά και το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό ενόψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος. Το “διπλό” στον Λαγκαδά επιβεβαίωσε την αγωνιστική άνοδο των Σερραίων, οι οποίοι έχουν στρέψει την προσοχή τους στον δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας αγώνα, αυτή τη φορά στην Αμαλιάδα κόντρα στον ιδιαίτερα ανεβασμένο φέτος Κόροιβο.

Ο άμεσος συνεργάτης του Στάθη Καμαράκη στον πάγκο της ομάδας, Στέργιος Ποριόπουλος, έδωσε μικρό προβάδισμα λόγω έδρας στον Κόροιβο, όμως υπογράμμισε ότι η ομάδα του έχει μάθει να παλεύει και μακριά από τις Σέρρες και θα χτυπήσει με όλες τις δυνάμεις της το παιχνίδι:

“Αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα, με παρόμοιους στόχους με εμάς. Ο Κόροιβος δεν έχει φτάσει τυχαία ψηλά στη βαθμολογία, καθώς διαθέτει ένα αξιόλογο ρόστερ με μεγάλη δύναμη στη περιφέρεια, όπου ξεχωρίζουν οι Καρύδας και Τσόσιτς, αλλά και στη θέση “4” με τον Νοέα. Θα αγωνιστούμε σε ένα όμορφο γήπεδο γεμάτο κόσμο και λόγω έδρας, ο αντίπαλος έχει ένα μικρό προβάδισμα“, δήλωσε στο basketblog, o Ποριόπουλος και πρόσθεσε:

“Εμείς έχουμε δείξει ότι μπορούμε να σταθούμε και μακριά από την έδρα μας. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα κλειστό παιχνίδι, που θα κριθεί στις λεπτομέρειες και θα το ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο. Η ομάδα δουλεύει σκληρά και συστηματικά, δίνοντας βάση στη βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης, τομέας στον οποίο είχαμε μείνει πίσω, λόγω της καθυστερημένης έναρξης της προετοιμασίας”.

Η προετοιμασία των Ικάρων συνεχίζεται χωρίς τους στρατευμένους Βοιβατόπουλο και Κουκά, οι οποίοι δεν υπολογίζονται από το τεχνικό τιμ για ακόμη ένα παιχνίδι.