Ο Γιώργος Κοψαύτης ήταν καθοριστικός στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής με τη Δόξα στη Λευκάδα, καθώς χάρη στις δύο εύστοχες βολές του στο τέλος, ο Αρκαδικός κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη. Ο 32χρονος γκαρντ και αρχηγός της ομάδας της Τρίπολης, σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του στο “arcadiaportal.gr”, αναφέρθηκε στη νίκη της πρεμιέρας αλλά και στους στόχους και τις δυνατότητες του φετινού Αρκαδικού:

“Ο Αρκαδικός φέτος έχει την ποιότητα και το βάθος πάγκου που δίνει την δυνατότητα να κερδίζουμε τέτοια ματς. Υπάρχουν πολύ καλές μονάδες στην ομάδα που ξέρουν πώς να διαχειριστούν στο τέλος τέτοιου είδους αγώνες. Το βασικό μας στοιχείο είναι το πάθος και η διάθεση στην άμυνα. Από εκεί ξεκινάμε για να κερδίσουμε τα παιχνίδια”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο αρχηγός του Αρκαδικού και συνέχισε σχετικά με τις κρίσιμες βολές στο τέλος του αγώνα της Λευκάδας: “Στο φάουλ το μόνο που είχα να κάνω ήταν να συγκεντρωθώ, να κάνω θετικές σκέψεις και να βάλω την μπάλα στο καλάθι. Εκείνη την στιγμή ήμουν πολύ σίγουρος ότι θα τις βάλω και ένιωθα πολύ καλά. Από την έδρα της Λευκάδας δύσκολα θα περάσουν άλλες ομάδες….”.

Όσον αφορά στο φετινό στόχο του Αρκαδικού, ο Κοψαύτης ήταν ξεκάθαρος: “Φέτος η ομάδα έχει φέρει παίκτες οι οποίοι έχουν κερδίσει πολλές φορές την άνοδο στην Α1 και από την στιγμή που έχει φέρει ένα τεράστιο όνομα, που είναι πολυτέλεια να είναι στον Αρκαδικό, όπως είναι ο Νίκος Χατζής, που όλοι ξέρουμε ποιός είναι. Αυτό από μόνο του λέει πολλά, όλοι είμαστε έμπειροι παίκτες και νομίζω πως πέρα από την άνοδο δεν υπάρχει άλλος στόχος. Η διαφορά που έχουμε φέτος με άλλες χρονιές είναι ότι έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά και να κερδίσουν έναν αγώνα”.

Αναφορικά τέλος με τον Σαββατιάτικο (18/10) αγώνα με το Λαύριο, ο έμπειρος γκαρντ υπογράμμισε: “Βγάλαμε από το μυαλό μας το παιχνίδι με την Λευκάδα και πλέον η προσοχή μας είναι αποκλειστικά και μόνο στραμμένη στο Λαύριο. Είναι μια ομάδα που οι παίκτες και ο προπονητής είναι πολλά χρόνια μαζί και κάθε χρόνο κάνουν 2-3 προσθήκες. Αυτό είναι το θετικό τους στοιχείο. Εμείς από την άλλη, είμαστε μια καινούργια ομάδα και πρέπει το παιχνίδι να το διαχειριστούμε πάρα πολύ καλά και νομίζω ότι το “κλειδί” θα είναι η άμυνα και η μεγάλη πίεση που πρέπει να ασκήσουμε στην μπάλα και γενικά σε όλους τους παίκτες”.