Μπορεί η αυριανή (Σάββατο 22/11), 7η αγωνιστική να είναι… λειψή, λόγω της αναβολής της αναμέτρησης του Ηλυσιακού με τον Ηρακλή, όμως πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα της Α2. Όλα τα ματς μυρίζουν… μπαρούτι, με τις αναμετρήσεις κορυφής της Καβάλας και του Λαυρίου να έχουν τεράστια βαθμολογική σημασία. Αναλυτικά:

ΚΑΒΑΛΑ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Η αλλιώς “η τιτανομαχία”… Στο κλειστό της Καλαμίτσας διεξάγεται το σπουδαιότερο ματς της αγωνιστικής ανάμεσα σε δύο ομάδες που φέρουν από το καλοκαίρι τον τίτλο των μεγάλων φαβορί για την άνοδο. Καβάλα και Αρκαδικός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε ένα σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας παιχνίδι, έστω και αν υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι ειδικά, “καίγονται” για τη νίκη, μιας και προέρχονται από μια πικρή ήττα από τον Εθνικό (στον πόντο) και δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται το ενδεχόμενο της πρώτης εντός έδρας απώλειας καθώς θα χάσουν πολύτιμο έδαφος. Ο Αρκαδικός μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες, βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία και το ματς στη Καβάλα αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για το τι μπορεί να πετύχει φέτος η ομάδα της Τρίπολης. Μεγάλο το ενδιαφέρον, καθώς στο παρκέ θα παραταχθούν σπουδαία ονόματα του Ελληνικού μπάσκετ, με την “μονομαχία” των… αστέρων, Νίκου Χατζή (πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Α1) και Κώστα Τότσιου (πρώτου σκόρερ στην ιστορία της Α2) να έχει τη δική της ξεχωριστή αίγλη.

ΛΑΥΡΙΟ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Το εντός έδρας αήττητο του Λαυρίου θα περάσει μια δυνατή δοκιμασία. Η ομώνυμη ομάδα που βρίσκεται στη κορυφή της βαθμολογίας έχοντας εκπλήξει ευχάριστα τους πάντες, υποδέχεται την φιλόδοξη και ισχυρή Δόξα Λευκάδας σε ένα από τα μεγάλα ματς της αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι αντιμετωπίζουν και αυτό το παιχνίδι με τη… κλασική τους φιλοσοφία: Χωρίς κανένα άγχος και πίεση παρά τα πρωτεία τους και με στόχο να φτάσουν ακόμη ψηλότερα… Αντίθετα η Δόξα έχει περισσότερη πίεση, μιας και έχει δηλώσει ξεκάθαρα φέτος πως κάνει πρωταθλητισμό και χρειάζεται τέτοια μεγάλα “διπλά” για να διατηρηθεί κοντά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Πολύς κόσμος αναμένεται για ακόμη μια αγωνιστική στο κλειστό του Λαυρίου, όπου το παρών θα δώσουν και Αθηναίοι φίλοι των νησιωτών.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ: Ο έτερος πρωτοπόρος της βαθμολογίας Εθνικός, έχει δύσκολη εκτός έδρας αποστολή καθώς φιλοξενείται στη Βέροια από τον τοπικό Φίλιππο. Με τη ψυχολογία στα ύψη μετά τη σπουδαία νίκη επί της Καβάλας (η πέμπτη φετινή) και τη κατάληψη της πρώτης θέσης, οι Πειραιώτες θα επιδιώξουν να δώσουν συνέχεια στο σερί των επιτυχιών τους και να “γαντζωθούν” για τα καλά στη κορυφή. Οι γηπεδούχοι μετράνε τρεις σερί ήττες και το αυριανό παιχνίδι έχει αποκτήσει κομβική σημασία για τη συνέχεια. Η επιστροφή στις νίκες είναι επιτακτική ανάγκη για την ομάδα της Ημαθίας αλλιώς θα βουλιάξει ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία και θα μπει από νωρίς σε… περιπέτειες.

ΑΕΤΟΣ – ΛΙΒΑΔΕΙΑ: Στο κλειστό του Στρέφη συγκρούονται δύο νεοφώτιστοι στην κατηγορία με κοινούς στόχους. Τεράστιο το βαθμολογικό ενδιαφέρον για Αετό και Λιβαδειά, οι οποίοι ψάχνουν απεγνωσμένα για πόντους αφού γνωρίζουν καλά πόσο δύσκολη είναι η φετινή τους αποστολή. Αμφότεροι έχουν πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις και όλα δείχνουν ότι οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στο γήπεδο θα απολαύσουν ένα δυνατό παιχνίδι με αμφίρροπη εξέλιξη. Λόγω έδρας θα δίναμε ένα μικρό προβάδισμα στην ομάδα του Αγίου Παντελεήμονα, όμως σε τέτοιου είδους ματς, με πολύ άγχος και πίεση, η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να κάνει την διαφορά.

ΕΡΜΗΣ Λ. – ΨΥΧΙΚΟ: Ματς – φωτιά για το Ψυχικό στο κλειστό του Λαγκαδά. Οι φιλοξενούμενοι καλούνται να αποδείξουν ότι δικαίως φέρουν τον τίτλο “εκ των φαβορί για την άνοδο” και να περάσουν από μια δύσκολη έδρα ώστε να κρατηθούν σε απόσταση… βολής από την κορυφή, ή και να την πατήσουν αν έρθουν βολικά και τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Κρίσιμο παιχνίδι και για τον Ερμή, ο οποίος με μόλις μία νίκη στο ενεργητικό του δεν έχει το περιθώριο να βλέπει αδιάφορα κανένα ματς, έστω και αν ο αντίπαλος είναι θεωρητικά ισχυρότερος. Οι γηπεδούχοι είναι σε ανοδική πορεία μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Δημήτρη Γαλάνη, όμως το ζητούμενο πλέον είναι οι βαθμοί. Αμφίβολη για ακόμη μια αγωνιστική η παρουσία του τραυματία στους προσαγωγούς Βουτσίτσεβιτς.

ΟΦΗ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Αμφίρροπη “μονομαχία” στο Ηράκλειο, ανάμεσα σε ΟΦΗ και Παγκράτι. Οι Κρητικοί “καίγονται” για τη νίκη την οποία αγνοούν τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές με αποτέλεσμα να έχουν πέσει στις τελευταίες θέσεις του πίνακα. Με “όπλο” την έδρα και πλήρεις, οι “μελανόλευκοι” έχουν την ευκαιρία να ανασάνουν βαθμολογικά, όμως το έργο τους θα είναι δύσκολο. Το Παγκράτι έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Ερμή, δεν έχει μεγάλη πίεση για το αποτέλεσμα και έστω και χωρίς τον τραυματία Ψαρόπουλο θα παλέψει το παιχνίδι. Άλλωστε οι “ροσονέρι” μας έχουν εκπλήξει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, καθώς εκεί που δεν τους περιμένεις κάνουν τις μεγάλες νίκες τους.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ.