Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από την ανακοίνωση του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, με την οποία καλούσε την τοπική ένωση της Κρήτης (ΕΚΑΣΚ), ως κύριο φορέα σχεδιασμού και προστασίας του μπάσκετ, να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να βγουν από το αδιέξοδο τα σωματεία του Ηρακλείου.

Η προτροπή του ΟΦΗ εισακούστηκε και έτσι τη Δευτέρα το απόγευμα η ΕΚΑΣΚ κάλεσε σε συνάντηση όλες τις ομάδες του νομού. Ο ΟΦΗ θα εκπροσωπηθεί από τον Μάνο Ξημέρη, ενώ το παρών στην πολύ κρίσιμη συνάντηση θα δώσουν και οι άνθρωποι του Ηρακλείου και του Εργοτέλη.

Αυτό που προκύπτει από τις μέχρι τώρα εξελίξεις, είναι ότι η συνεργασία των τριών αυτών ιστορικών ομάδων είναι πλέον… μονόδρομος. Το Ηράκλειο ως γνωστόν δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στο τοπικό πρωτάθλημα με νεαρούς παίκτες, στον ίδιο δρόμο βαδίζει και ο Εργοτέλης, ενώ σε αδιέξοδο βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό και ο ΟΦΗ, δεδομένου ότι η οικογένεια Ξημέρη δήλωσε ανοιχτά την πρόθεση της να αποχωρήσει μιας και δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της το βάρος…

Σε περίπτωση που δεν βρεθεί μια φόρμουλα συνεργασίας, συνένωσης, συγχώνευσης, ή ένωσης των τριών αυτών σωματείων, ή έστω των δύο εξ αυτών, τότε όχι μόνο ΟΦΗ, αλλά ολόκληρο το Ηρακλειώτικο μπάσκετ βαδίζει προς τον… αφανισμό.