Στον ΟΦΗ δεν δείχνουν διατεθειμένοι να χάσουν χρόνο και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για τον σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Μια ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή, δεδομένων των… σφιχτών οικονομικά καιρών που διανύουμε. Στο Ηράκλειο όμως φαίνεται πως υπάρχει πολύ διάθεση και μεράκι για να γίνει κάτι καλό και οι ιθύνοντες του συλλόγου δείχνουν αποφασισμένοι να καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του τμήματος και η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας. Η εξασφάλιση όσο των δυνατών περισσότερων οικονομικών πόρων, ώστε να καταρτιστεί ένα ικανό μπάτζετ είναι φυσικά η βασική προτεραιότητα.

Τα πρώτα σημάδια είναι μάλιστα θετικά, καθώς στην πρόσφατη συνάντηση της επιτροπής μπάσκετ, έγινε γνωστό ότι υπάρχουν δύο με τρεις επιχειρηματίες που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον σύλλογο και να συνδράμουν ενεργά στην… ανοικοδόμηση του. Οι ιθύνοντες του ΟΦΗ θα εντείνουν τις επόμενες ημέρες τις επαφές τους προκειμένου αυτό το ενδιαφέρον να γίνει χειροπιαστό και να υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα.

Εάν όλα κυλήσουν θετικά και μπουν οι βάσεις για μια βιώσιμη οικονομικά ομάδα, τότε στόχος είναι η παραμονή του μεγαλύτερου μέρους του φετινού βασικού κορμού και η ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή Φώτη Τακιανό, που έχει σημαντικό μερίδιο στην σωτηρία των “μελανόλευκων”.

Σύμφωνα μάλιστα με το gentikoule.gr, ο Βασίλης Κιτσούλης αποτελεί τον πρώτο στόχο προς ανανέωση, καθώς ο 30χρονος γκαρντ ήταν ο πρώτος σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα και βασικός συντελεστής της επίτευξης της παραμονής.

Απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για τον Κιτσούλη, όσο και για τους υπόλοιπους βασικούς παίκτες, αλλά και για τον Τακιανό, είναι να τακτοποιηθεί το φλέγον θέμα των οφειλομένων από την φετινή χρονιά, με την διοίκηση να έχει στρέψει την προσοχή της στην εύρεση άμεσων λύσεων, ώστε να προχωρήσει και ο σχεδιασμός.